De seminari…..

 • Bon dia.
 • Bon dia. On vas tan matí? Allà d’alt.

 • No, hui no. Me’n vaig de “seminari”.

 • Xe, la veritat que tens cara de retoret.

 • No……si ja m’ho han dit molts de sempre i en festes m’ho tornaren a dir…….entre la careta esblanqueïda que tinc, les ulleres fosques i sempre amb roba prou fosca fins jo a vegades m’ho pregunte: seria eixe el meu camí. Bé… el seminari és una espècie de curset que he de fer per tenir més punts cap a l’oposició. I en aquest cas és un seminari de senderisme i me’n vaig a Xorret de Catí, el proper dissabte al Pantà de Tibi i ja en novembre a “el Agudo”. Bo, Juanito me’n vaig.

 • Ale………

llggI així ha sigut, tres dissabtes quasi consecutius hem anat de seminari. Ha estat fantàstic, doncs hem conegut tres llocs per a mi fins ara desconeguts. El primer dissabte gaudirem d’una ruta per Xorret de Catí. Una ruta sense cap dificultat, un sender pedregós que ens endinsa enmig del pinar, amb els quatre ulls en alerta per la possible presència d´esclata-sangs ja que estava ple de pebrots. Després d’una empinada baixada, ens ficaren riu amunt fins arribar a una antiga pressa que després de superar-la tornaren a anar riu amunt fins eixir al punt de partida.

ptEl dissabte següent fou el Pantà de Tibi el que ens esperava. La ruta al igual que l’anterior no tenia cap dificultat, gaudirem del paisatge de Tibi, un extens i frondos pinar i grans masos de terra fèrtil que vigilaven l’aigua embassada del pantà. La carretera asfaltada li llevava un poc d’encant a l’excursió, una carretera que pot ser responga a la construcció d’un hotel rural en aquest escalaparatge. Finalment, arribaren fins una casa, que fou una antiga ermita, d’on es veia imponent la paret del pantà. Ens aproparen per una passarel·la vora la roca. I, ja baix l’impressionat pared granítica del pantà ens enfilaren aaiguamb molta cura per una vertical escala tallada en la roca que ens portà damunt la presa. La vista majestuosa…….. i el vent que feia ens banyava les galtes quan ens apropaven a l’aigua. La volta fou més dura, doncs tot el que que vam baixar ho vam tenir que muntar.

I, per últim, aquest dissabte passat visitarem terres Oriolanes, concretament la pedania de Barbarroja. Un lloc a uns tres cents metres de la fita amb Múrcia. L’eixida era des d’aquesta xicoteta pedania que va vore la seua vida un poc alterada durant unes hores amb l’arribada d’uns 80 excursionistes amb els seus respectius vehicles. Les persones de seguida eixiren:

 • por favor, ir aparcar allà al pino grande que hoy viene el camión del pan i al que nosotros le hacemos la compra semanal.

 • No se preocupen……

agudoXe, i al poc temps d’ estar parlant entre nosaltres en valencià, les dones ens parlarem també en valencià……….Fou la primera sorpresa agradable del dia. Després ja començarem a caminar amb destinació el pic “El Agudo”. Pista de terra, envoltada els primers quilometres de xalets a cada banda del camí i amb uns gossos que feien por de veure. A poc a poc, ja ens endinsaren en zones de cultiu d’ametler i oliveres, i a poc a poc ja el pinar començà a envoltar-nos. Després, d’una hora i poc més de camí arribaren sota la falda del pic on els responsables del seminari ens digueren que podien daltesmorzar, firmar i anar-nos-en. Nosaltres tres i unes set persones més decidiren muntar a “El Agudo”. La muntada és per un sender prou empinat però una vegada d’alt (a 725 metres) t’oblides de l’esforç realitzat, doncs paga la pena veure la vista (plena de contrastos) que hi ha des d’allà d’alt: a l’esquerra, l’horta de la vega baja, un espai verd ple de basses d’aigua; i a la dreta, un terreny sec, quasi desèrtic. També es pot veure allà a lo lluny la Manga del mar Menor, Cabeçó, Puig Campana i Aitana.

Bé, i tot, per un módic preu de  125 €.

5 comments 9 November 2009

PROJECTE AL-QANTARA

scan0230

Add comment 30 October 2009

Novetats Bibliogràfiques

 
En Valencià:

Clara Simo, Isabel                  El meu germà pol

Clara Simo, Isabel                  Dones

Grejniec, Michael                   De qué fa gust la lluna? (I)

Gallego, Laura                        L’emperadriu dels Eteris (J)

Baulenas, Lluis Anton           El nas de Mussolini     

Mahfuz, Naguib                    El carreró dels miracles

O’brian, Patrick                     Els catalans 

Thé Tjong-Khing                     A on es troba el pastís?(I)

 

En Castellà:

Allende, Isabel                   La isla bajo el mar

Becerra, Angela                  Ella que lo tuvo todo

Bonvicini, Caterina             El equilibrio de los tiburones

Falcones, Ildefonso            La mano de Fátima

Fisk, Pauline                      El sueño de Frankie

Gallego, Laura                   Alas negras 

Giordano, Paolo                La soledad de los números primos 

Hosseini, Khaled               Mil soles esplendidos

Ewan, Ian                         Expiacion

Larsson, Stieg               Los hombres que no amaban a las mujeres

Larsson, Stieg   La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina 

Larsson, Stieg               La reina en el palacio de las corrientes de aire 

Levy, Marc                   Las cosas que no nos dijimos

Meyer, Stephenie        Crepúsculo 

Meyer, Stephenie        Luna nueva 

Meyer, Stephenie        Amanecer

Meyer, Stephenie        Eclipse

Neuman, Andrés          El viajero del siglo 

Trapiello, Andres          Los confines 

Add comment 30 October 2009

Exàmens Junta Qualificadora de Valencià

Periode de matriculació: 15 al 30 de setembre. Preu 10,69 €.

Calendari de les proves:

 • Coneixements Orals                                         7 de Novembre
 • Grau elemental                                                14 de Novembre
 • Grau mitjà                                                       21 de Novembre
 • Grau Superior                                                  28 de Novembre
 • Llenguatge als mitjans de comunicació          14 de Novembre
 • Llenguatge administratiu                                21 de Novembre
 • Correcció de textos                                          28 de Novembre

 

A la Biblioteca de Sella pots arreplegar la sol·licitud. Més informació ací: www.edu.gva.es/polin/val/jqcv/

Add comment 19 September 2009

Col·lecció de DVD’S de Contes

cuentosCol·leció DVD-I: Un País de Cuentos. Los Hermanos Grimm.

 

 • Cenicienta y Las dos princesas.
 • Pulgarcito y Los músicos de Bremen.
 • Bancanieves y Rumpelstikin.
 • La bella durmiente y Los dos hermanos.
 • Los siete cabritillas y El sastrecillo valiente.
 • El rey pico de loro y El maestro ladrón.
 • Los tres pelos de oro del diablo y Los seis criados.
 • Mesita Ponte y Juan el fiel.
 • Hansel y Gretel y Rapunzei.

 

Col·leció DVD-I: Un País de Cuentos. Hans Christian Andersen.

 

 • El muñeco e Nieve; El viejo farol y El escarabajo.

 

Add comment 19 September 2009

CURSOS INTERNAUTA

p8100031Els cursos Internauta continuen a la Biblioteca de Sella. Aquell que estiga interessat pot posar-se en contacte a través del següent correu electrònic: bibliotecadesella@gmail.com o trucar al telèfon 619801896.

 

 

 

p8280099Els horaris seran els següents:

 

Curs de nivell Bàsic d’Internauta (UBI)

 • 11/09/2009 – 18/09/2009/(16:00-18:00) (6 Places)
 • 20/09/2009 – 27/09/2009 (16:00-18:00) (6)
 • 20/10/2009 – 27/10/2009 (18:00-20:00) (6)

 

Curs de nivell Mitjà d’Internet (UMI)

 • 21/09/2009 – 19/10/2009 (16:00-18:00) (6)
 • 21/09/2009 – 19/10/2009 (18:00-20:00) (6)

 

Més informació:  http://www.internauta.gva.es/valencia/

2 comments 12 September 2009

Noves adquisicions

soldados-de-salaminaSoldados de Salamina. Cercas,  Javier. Cuando en los meses finales de la guerra civil española las tropas republicanas se retiran hacia la frontera francesa, camino del exilio, alguien toma la decisión de fusilar a un grupo de presos franquistas. Entre ellos se halla Rafael Sánchez Mazas, fundador e ideólogo de Falange, quizá uno de los responsables directos del conflicto fratricida. Sánchez Mazas no sólo logra escapar de ese fusilamiento colectivo, sino que, cuando salen en su busca, un miliciano anónimo le encañona y en el último momento le perdona la vida. Su buena estrella le permitirá vivir emboscado, protegido por un grupo de campesinos de la región, aunque siempre recordará a aquel miliciano de extraña mirada que no lo delató. El narrador de esta aventura de guerra es un joven periodista que se propone reconstruir el relato real de los hechos y desentrañar el secreto de sus enigmáticos protagonistas. Un quiebro inesperado, sin embargo, le llevará a descubrir que el significado de esta historia se encuentra donde menos podía esperarlo: porque uno no encuentra lo que busca, sino lo que la realidad le entrega.

el-peregrino-de-compostelaEl peregrino de Compostela (Diario de un mago). Coelho, Paulo. En este apasionante relato, Paulo Coelho narra el viaje por la senda de los peregrinos que conduce hasta Santiago de Compostela. Un camino que se convierte en el lugar literario que inspira una novela de aventuras, y es al mismo tiempo una fascinante parábola sobre la necesidad de encontrar un camino propio en la vida.

 

 

veronika-decide-morirVerónika decide morir. Coelho, Paulo. Veronika es una joven que tiene los mismos sueños y deseos que cualquier persona de su edad. Es guapa, cuenta con un buen trabajo y no le faltan pretendientes. Su vida transcurre sin mayores sobresaltos, sin grandes alegrías ni grandes tristezas. Pero Veronika no es feliz. Por eso, la mañana del 11 de noviembre de 1997, Veronika decide morir. Sueños y fantasías. Deseo y muerte. Locura y pasión. Veronika, en su camino hacia la muerte, descubre que cada segundo de la existencia es una opción que tomamos entre la alternativa de seguir adelante o de abandonar.

8420466689Kamchatka. Figueras, Marcelo.  Kamchatka es la última palabra que Harry escucha de labios de su padre. De la mano de un niño obligado a contemplar el lado oscuro de la realidad, Marcelo Figueras nos lleva a recorrer el capítulo más aciago de nuestro pasado reciente. Este relato, poblado de personajes tiernos, cercanos y llenos de humor, es también una aventura: la de asomarse sobre el horizonte y descubrir que ninguna historia desaparece, simplemente cambia el género.

el-nuevo-dardo-en-la-palabra

El nuevo dardo en la palabra. Lázaro Carreter, Fernando. Escritos con humor e ironía incomparables, los “dardos” en la palabra que el autor fue publicando en la prensa durante varios años apuntaron a poner en evidencia, con erudición nunca enojosa, los numerosos errores, ridiculeces y disparates lingüísticos que se reiteraban en los medios de comunicación y que, con frecuencia, se divulgaban en el lenguaje cotidiano. Los ataques se dirigían lo mismo a los que daban un significado erróneo a los vocablos, que a los que favorecían el aluvión de extranjerismos.

image001Él; Ella. Morales, Gregorio.  No se trata de dos novelas diferentes. Son hasta tal punto la misma, que los enigmas que se plantean en una sólo pueden resolverse  leyendo la otra. Eso sí, uno puede empezar por donde más guste. Morales, que conoce profundamente la psicología juvenil, nos ofrece aquí una honda lectura de la adolescencia, una auténtica exploración del interior y de la complejidad de los chicos y de las chicas.

4 comments 5 September 2009

Exposició Concurs Fotografia de “El Cabiló”

Les fotos realitzades pels paticipants del I Concurs de Fotografia de “El Cabiló” amb el títol “Impressions de Primavera” esatràn exposades a la Biblioteca al llarg del que queda d’estiu.

1 comment 12 August 2009

XXXVIII del Concurso de Cuentos “Ciudad de Villajoyosa”

bases-concurso-cuentos

Add comment 12 August 2009

CURSOS INTERNET

Tipus de cursos:logo_internauta_main

·     Usuari Bàsic d’Internet (UBI) pretén familiaritzar-te amb els elements necessaris per a anar prenent confiança amb l’ordinador i Internet.

·     Usuari Mitjà d’Internet (UMI), dissenyat per als que tenen un coneixement inicial de l’ús d’internet i volen continuar aprofundint i aprenent a traure més i més partit a tot el que es va incorporant a internet.

 

Ja pots convalidar el curs Internauta – UMI per 1’5 crèdits de lliure elecció en les universitats Valencianes.

Una vegada superats els cursos d’ Internauta, els resultats s’envien al SERVEF, incloent-los en el teu Currículum

Lloc: Biblioteca Escolar de Sella.

Horari: Es veurà una vegada les places siguen cobertes.

Les places son limitades així que apunteu-vos ja a la Biblioteca, a partir d’11 anys.

2 comments 22 July 2009

Previous Posts


Imatges


Recent Comments

Meta

Archives

visites