Notícies de l’Arxiu núm. 9 (juny de 2012)

Spread the love
Durant el mes de juny, vam finalitzar l’exposició Cent anys d’indústria i comerç a Sella, que es va inaugurar a la XVII Fira de Mostres i Cultura Mediterrània. La realització de l’exposició ens ha permés recollir molt material, especialment fotografies (també testimonis) que anem classificant a poc a poc.
A banda, hem incorporat en l’Arxiu la còpia d’uns documents interessants donats per Eleuteria Soler:

– Una cèdula personal de l’any 1938, on apareix l’escut del Consejo Provincial de Alicante
– Un salconduit de l’alcaldia de Sella de 7 de juliol de 1939. Encara no havia acabat oficialment la Guerra Civil, amb la qual cosa es tracta d’un dels primers documents amb segell de l’ajuntament franquista i signatura del nou alcalde.
– Diversos bitllets de la República espanyola
– I, per últim, un curiós document que parla de la creació d’una companyia de teatre i del qual us ampliarem més coses pròximament
Nou llibre: Recetes d’ací fetes per gent d’ací

Fotografia de la portada, per Alfanhui

No sempre es pot parlar de l’aparició d’un nou llibre sobre el nostre poble, i això representa un fet molt notable. En aquest cas, a més, parlem d’un treball que es resumeix a si mateix: “d’ací fetes per gent d’ací”.

El 16 de juny, durant la celebració de la XVII Fira de Mostres, fou presentat amb gran assistència de públic el llibre Cuina de Sella. Recetes d’ací fetes per gent d’ací. Aquest recull de la nostra cuina ha estat possible gràcies al patrocini de la Comissió de Festes de la Divina Aurora 2012 i, en especial, a l’espenta de dos majorales: Virtu Pérez i Rosa Cartagena. Elles han fet partíceps a molta gent del poble que ha col•laborat, a títol individual o com a barraca, en la descripció de diversos plats que conformen el nostre patrimoni culinari. I no sols això, sinó que també ha participat gent del poble en la revisió de textos, les fotografies, etc. 
En definitiva, un projecte comú i molt necessari, ja que es recullen un total de 58 receptes entre “punxaetes”, plats de cullera, coques i dolços. Tot açò es presenta en una edició molt acurada que el fa un llibre, a banda d’útil, gustós de tindre entre mans. No podeu quedar-vos sense ell!! El seu preu és de 15 euros.
Amb Cuina de Sella, un poble menut com el nostre ja té publicats sis llibres que parlen íntegrament sobre diferents aspectes de Sella. Cinc d’aquestes publicacions han vist la llum al llarg dels últims deu anys, i esperem que la xifra seguisca augmentant.
Enhorabona per la iniciativa!! 
La presentació del llibre fou a la Plaça Major

Membres de la Comissió de Festes 2012

Alguns representants de les barraques col·laboradores
i persones involucrades en el llibre