L’arxiu de la Unió Musical l’Aurora de Sella

Spread the love

Recentment, visitàrem un dels arxius més importants i voluminosos del poble: el que guarda les partitures de la Unió Musical l’Aurora
Format fa uns anys per diversos músics encapçalats per Miquel Mas, atresora més de tres-centes obres, el que equival a milers de papers. La majoria són obres assajades i tocades des de la refundació de la Unió Musical en 1974, però també hi ha algunes partitures de la primera etapa (1926-1963).
Paper de trompa del pasdoble El tio Ramón
Alguns dels armaris que contenen les partitures
Interior d’uns dels armaris, on s’ordenen les obres per estil
i ordre alfabètic
L’encarregat de l’arxiu, Dani Pérez, ens va mostrar també alguns tresors com els originals del pasdoble Sella, del recordat Urbano Piqueres. 

Papers originals del pasdoble Sella, d’ U. Piqueres

No és l’única obra dedicada al nostre poble. Fet i fet, Sella té dedicades algunes obres que molta gent desconeix. És el cas del Himno de Sella de José Pastor Pascual, estrenat el 9 de juliol de 1983. O també el Himno al pueblo de Sella de Juan Miralles, amb lletra de J. Pastor i F. Alarcón (no vam trobar l’any). També els coneguts pasdobles de Piqueres Salvador García i Vicente Llorca.

Himno al pueblo de Sella, de J. Miralles
Guió del Himno de Sella, de J. Pastor

I, com no, les dues recents obres del sellard Josep Vicent Asensi: Sella en Festes, pasdoble estrenat el 30 de setembre de 2005 en el pregó, com a preludi de les festes que commemoraren el 200 anniversari de la imatge de la Divina Aurora. 
I, Formosa Diana, fantasia-marxa estrenada el 2 d’octubre de 2011, amb motiu de la processó de festes.

Partitura per a Clarinet 1r de Formosa Diana de J.V. Asensi.
Llegiu la sentida dedicatòria que fa el seu autor.

L’arxiu d’aquesta entitat cultural tan important es troba en l’última planta d’un edifici monumental i històric com és “l’Acadèmia”, al bell mig de la Plaça Major de Sella. Sens dubte, la nostra banda és motiu d’orgull per a tots els amants de la música.

Més que mai, en aquests moments de retallades envers la cultura, no oblideu recolzar la música fent-vos socis. Entreu al seu web i mireu la campanya #tincuncompromisamblabanda
P. Giménez