Notícies de l’Arxiu, núm. 43

On 22 maig, 2017 by arxiver

El pròxim 3 i 4 de juny es celebrarà la XXII Fira de Mostres i Cultura Mediterrània. Enguany L’Arxiu col·labora en l’exposició Llapis, paper i bombes (1936-1939), realitzada per la Universitat d’Alacant i organitzada per Tastaolletes. Nosaltres participem amb un panell sobre els xiquets i la Guerra Civil en Sella, amb alguns documents i històries desconegudes per a la majoria del poble. Esperem la vostra visita!

Novetat bibliogràfica

D’altra banda, celebrem l’aparició d’una nova publicació: La Marina en el Nomenclátor de l’any 1860, de María Francia Galiana Botella i Joaquin Ronda Pérez (La Marina d’Ahir) i que podreu trobar al següent enllaç.

El Nomenclátor és un cens de totes les construccions (des de cases fins a corrals, passant per masos i molins) presents als nuclis urbans i al terme municipal dels pobles d’Espanya. Gràcies al treball de Galiana i Ronda tenim ben desgranada la nostra comarca per pobles i partides. Els resultats mereixen una anàlisi detallada i us convidem a que us submergiu en unes dades plenes de sorpreses. Enhorabona als autors pel treball, que esperem que estiga disponible en paper en la biblioteca de Sella.


www.pdf24.org    Enviar el article en PDF   
Aneu a la barra d'eines