Activity

  • Seien en una terrassa d’un bar del centre de la capital. Ell i les amigues compartien copes i conversa en una vesprada més de tardeo. Aleshores, la va veure passar pel carrer. Feia molt temps que no la veia i va […]

  • radio wrote a new post on the site CabilóRàdio fa 10 anys, 5 mesos

    Al programa de hui expliquem que és un troyano i fem un repàs a les amenaces informàtiques que hem patit en el que portem d’any.
    Connecta’t: 10. Els troyanos

    !–more–

    Enllaços:
    Troyano per espiar un […]

  • radio wrote a new post on the site CabilóRàdio fa 10 anys, 5 mesos

    Vos deixem a continuació l’entrevista completa que vam fer a José Miguel García sobre la Sobirania Alimentària, publicada al magazín de maig de 2014.
    Sobirania alimentaria
     

  • MiniaturaFeia un mes que havia canviat de casa i, per celebrar l’aniversari, va voler repetir el menú que es va fer aquella primera nit. Encara recordava eixe dia… Aleshores, tal volta per gossera o a mode de celebració, […]

  • Era maig del 2011 i em quedaven unes poques setmanes per tornar al poblet després d’una estada de sis mesos en el Técnico de Lisboa. L’apatia, peresa i les ganes de tornar amb alguna “novetat” van fer que, per […]

    • Gràcies, però va ser especialment en la perruqueria, pensant en totes eixes historietes que he contat. 🙂
      Però sí, que anem poc a poc per amunt; i encara hauria sigut millor si m’hagueren agarrat en una faena on vaig fer una entrevista fa dos setmanes… Llàstima.

  • radio wrote a new post on the site CabilóRàdio fa 10 anys, 5 mesos

    Al magazín de maig informem sobre l’aparició de clavills al sostre del col·legi de Sella, obert el plaç per presentar ofertes per al bar de la piscina, les elccions del 25 de maig, més de 20 barraques participen a […]

  • arxiver wrote a new post on the site L'ARXIU DE SELLA fa 10 anys, 5 mesos

    Novetat bibliogràfica
    Destaquem la recent aparició de l’obra El patrimonio hidráulico de la provincia de Alicante. Catálogo ilustrado de mil quinientas obras y actuaciones, un extens catàleg realitzat per la geògrafa Ágata Marquiegui i publicat per la Diputació d’Alacant, on s’arrepleguen 1.500 fitxes d’obres hidràuliques per comarques i municipis.
    En el cas de Sella es documenten obres com els cinc molins, el llavador o el Salt, els quals es descriuen en fitxes individuals que inclouen la seua localització a un mapa. Encara que no s’aporten noves dades documentals, es tracta d’un exhaustiu treball que permet contextualitzar el nostre patrimoni hidràulic en el conjunt de la província. Per això cal destacar especialment el Molí de Baix, que mereix una fotografia a la portada del primer volum. Precisament Amable Garcia, el seu propietari, fou l’informador local de l’autora, que no dubta en qualificar al molí com el més interessant de la província gràcies a la seua excel·lent conservació.

    L'obra consta de tres volums, en un dels quals apareix una fotografia del Molí de Baix de Sella
    L’obra consta de tres volums, en un dels quals apareix una fotografia del Molí de Baix de Sella

    Seria desitjable que l’Ajuntament contactara amb Diputació per tal d’aconseguir un volum per a la nostra oblidada biblioteca municipal. La luxosa publicació té una tirada limitada i pot exhaurir-se ràpidament…
    Segell de l’ajuntament en 1876
    Agustí Galiana, de l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa, ens envia el segell que l’ajuntament utilitzava al voltant de 1876. L’ha trobat al Archivo Histórico Nacional. Agustí fa notar que l’escut de Sella era similar al d’altres pobles. Pot ser es degué dissenyar al voltant de 1840, copiant literalment de l’escut de Castella (dos castells i dos lleons i enmig tres flors de lis borbòniques).
    segell 1876
    Per altra banda, des de l’Arxiu seguim amb les nostres recerques, amb interessants novetats del segle XVII, noves aportacions fotogràfiques i inventaris tant d’arbres monumentals com de documentació relativa a la segona República i la Guerra Civil. També vam poder gaudir d’una estona de conversa amb els amics de la Coveta dels Sominis, un programa mensual de Cabiló Ràdio dedicat a la cultura de Sella.
    Seguirem informant-vos de novetats. Esperem les vostres col·laboracions!

    Les restes del molí del Pont Vell, desprès de desbrossar el riu l'any 2011
    Les restes del molí del Pont Vell, desprès de desbrossar el riu l’any 2011

    • gràcies ainas, en disposar d’un poc més de temps si que ens agradaria fer arribar les nostres entrades a tots aquells que no tenen internet. Apuntem la idea!

  • Un dia fa molt temps em vaig fer, mentalment, una definició del que era una bona versió d’una cançó. Per a mi una bona versió és aquella suficientment pareguda a l’original com per a reconèixer-la però […]

  • Cuando se despertó se sentía muy cansado. No era muy temprano pero la noche anterior había salido de fiesta con las amigas y, como venía siendo habitual, no acababa de dormir muy bien por diferentes razones. Bajó […]

    • Sí, supongo que sí… No sé si te he entendido bien pero sí, si no tiene que haber plan, mejor que sea porque lo estabas soñando que porque te despiertas y te dicen que no! 😀

      Habrá que seguir con la ilusión o la idea de poner un final, ya sea bonito, aburrido, divertido, extraño… hay tantas posibilidades!

  • radio wrote a new post on the site CabilóRàdio fa 10 anys, 5 mesos

    De nou tenim a Bernat Picó acompanyant-nos i a qui considerarem ja un col·laborador més del programa. Revisem alguns grups de fa uns quants anys i d’altres que acaben d’eixir a escena: Assekes, Els surfing sirles, […]

  • Suele pasar que alguien sabe decir las cosas mejor que tú. Suele pasar que, además, las escribe y las explica mejor de lo que tú habrías hecho nunca. Suele pasar, también, que al verlas así escritas y explicadas te das cuenta de muchas cosas, te das cuenta de que están poniendo palabras a algo que tú no sabías definir.

    Entonces descubres una cadena de sentimientos: descubres lo que sienten por ti porque tú lo sientes por otro. Descubres tu falta de empatía, la que te ha impedido ser consciente mucho antes y la misma que te ha impedido describirlo de manera adecuada.

    Porque es gracias a extrañas conexiones mentales de un día de reflexiones peregrinas, que consigues asociar un sentimiento presente con una entrada en un blog de hace mucho tiempo, y acabas descubriendo todo lo anterior. Porque Molinos, cuando se pone, dice las cosas mejor que tú y las explica mejor de lo que habrías hecho nunca.

    Es de esas entradas que acabas de leer y piensas:

    • Gracias a ti por tus textos, sean del tipo que sean: sesudos, descerebrados, ácidos, duros, divertidos… Son todos fantásticos.

  • Stitched Panorama

    L’any passat va ser el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pirineu de Lleida, i enguany ha sigut el Parc Nacional de Cabañeros, a Ciudad Real. Sí, crec que fer un viatge aprofitant eixos dies de vacances que tenim en la UA durant la “segona setmana” de Setmana Santa, i que la majoria de gent no en té, és una bona idea. Per això, encara que un poc improvisat, agafe la motxilla i au!
    D’aquell viatge de l’any passat no vaig dir res ací perquè va ser quan tenia el bloc parat. Només alguna foto que altra he posat de passada. Enguany, ja que estic, sí que diré alguna cosa de Cabañeros.

    La decisió d’anar-hi va ser pràcticament del dia d’abans (!) i crec que el poble on vaig decidir quedar-me no era el més adequat per a la idea de caminar que tenia. També és cert que pensava passar pel poble de Amigahermana, en Cuenca, abans de tornar a casa, i per això la tria de Retuerta del Bullaque, al nord del Parc. El cas és que per a les rutes caminant que volia fer i que era a què anava allí, la zona nord tal volta no era la millor.

    I és que, estranyament, el Parc de Cabañeros té poques rutes a peu per dins del Parc i, a més, totes elles estan pels seus límits geogràfics. Val que la part central està dominada per la raña, com diuen ells (que és el que jo anomenaria dehesa, crec), i que per ahí una ruta a peu no és massa espectacular, però preferiria tindre la llibertat de triar jo la ruta.
    Bé, per a ser exactes, sí que hi ha rutes pel mig del Parc però són en 4×4, amb un preu de 25 euros. Com que jo volia caminar i sóc prou “rata” no la vaig fer, però segons em van contar després, tenen bona pinta perquè també camines un poc.
    Però ací no acaba tot, perquè per complicar-ho tal volta un poc més, algunes d’eixes rutes a peu que hi ha pel Parc no es poden fer si no és amb guia i certs dies de la setmana!

    De tota manera, llevat d’aquestos inconvenients, he de dir que el Parc em va encantar: la zona és preciosa pel contrast entre les muntanyes i la raña (que destacava encara més per les pluges recents); els poblets són tranquils (encara que no especialment guapets) i es menja divinament, o almenys on jo vaig anar.
    A més, i ara parlant de les rutes a peu, totes elles són generalment didàctiques. Als Centres de visitants hi ha unes “autoguies” que van explicant un poc el que et pots trobar mentre camines i cada ruta pareix que té una intenció: hi ha una amb explicacions geològiques, altres sobre fauna, sobre flora, etc.

    En fi, que amb la informació que em van donar en el Centre de visitants, i després de parlar amb la central de rutes guiades a peu (aquestes debades), vaig planificar què fer durant el poquet temps que tenia la mateixa vesprada que vaig arribar. A saber: per acabar el dia, una ruta curta amb informació sobre botánica i una altra un poc més llargueta de caire més geològic (ruta del Boquerón del Estena); al sendemà, ruta guiada de 6 hores aproximadament (la guia és per la primera part, de hora i mitja) amb final en el cim del Rocigalgo (ruta del Chorro de los Navalucillos), i per la vesprada una altra caminada curta si hi haguera temps i ganes.
    El dia següent res, que era quan tornava i volia eixir prompte per visitar altres llocs de camí.

    Però prou de paraules; el millor és alguna foto. La majoria són de la ruta del Chorro de los Navalucillos que, a més d’estar prou bé, especialment la part final amb els roures i les vistes des del cim (tot i que és lineal i que em vaig perdre durant un tros jo soles per ahí!), va estar animada per les explicacions de la guia que em va acompanyar i que han fet que ara siga capaç de distingir teixos, roures, fresnos (freixes), sauces…

    El Chorro y pico Rocigalgo (15)  El Chorro y pico Rocigalgo (11)  El Chorro y pico Rocigalgo (2)

    Vistes des del Rocigalgo El Chorro y pico Rocigalgo (34)

    I estes altres fotos són de la ruta del Boquerón del Estena, de l’embassament de Torre d’Abraham i del més destacable de Retuerta del Bullaque.

    Stitched Panorama  Navas del Estena (13)  Navas del Estena (9)

    Embalse Torre de Abraham  Retuerta del Bullaque (5)  Retuerta del Bullaque (7)

     

     

  • pauet wrote a new post on the site CabilóRàdio fa 10 anys, 6 mesos

    Després de les vacances de Setmana Santa torna el programa Joc i Partida on vos informaren com va la Lliga de Llargues i Palma i algunes cosetes més. Avui Jorge Garcia Climent, traure de l’equip de primera a palma, serà el convidat de David i Antonio.
    Joc i partida 14
     

  • arxiver wrote a new post on the site L'ARXIU DE SELLA fa 10 anys, 6 mesos

    Noves troballes sobre la notaria de Sella (1868-1874) Descoberts els protocols notarials i noves dades sobre J.B. Guardiola, l’últim notari de Sella Fa uns mesos reivindicaven la figura de Juan Bautista […]

  • Castell Santa Bárbara des de casa (nit)

    Tan solo ha ocurrido dos veces y sé que acabaré acostumbrándome, pero de momento me ha resultado realmente extraño. La primera vez fue después de salir a cenar hace unos días con Sevillana y CousinMary, y hoy me ha vuelto a pasar después de salir un rato con las amigas (y respectivas parejas) del Club Tardeo: MDR, Lalore y también CousinMary.

    Digo que me iré acostumbrando porque, lógicamente, poco a poco asumiré que he cambiado de casa y que, ahora, cuando toca despedirnos, yo me voy en otra dirección. Sí, ya no habrá ese lento paseo lánguido de todos juntos, desde el centro hasta nuestras casas, “esgotats i contents”, acabando los temas de conversación del día y contándonos los planes próximos hasta volvernos a ver.

    Llegaba a casa y, subiendo por la calle, me han entrado ganas de contar esa sensación de extrañeza que sentía, y no he encontrado forma mejor que en esta especie de diario chivato que es el blog. Así, mientras caminaba los últimos metros, ya me iban viniendo a la cabeza las primeras frases.

    Después, pensando en la foto que podía poner para acompañar la entrada, lo he tenido claro en seguida: la tenía delante de mí, como un símil de la situación, oscura pero iluminada. Entonces, antes de entrar en casa, he subido a la terraza del edificio…

  • Miniatura 

    Fa un dia esplèndid i vaig en el cotxe, soles, pujant Aitana pel port de Tudons. No tinc pressa i podria anar disfrutant del paisatge però, com sempre que vaig soles, al final aprete un poc més del que […]

    • No, clar que no eres la única, ací ja saps que ens mengem la bola, i molt!
      🙂

      I sí, està clar que no hem de demostrar res a ningú més que a nosaltres mateixos, però moltes vegades som o actuem pensant massa en la imatge que volem donar i no en la que som de veres.

  • Miniatura
    Era el primer día de vacaciones y el primer día en mi casa. Me levanto por la mañana y, aunque no he madrugado mucho, apenas oigo los murmullos de coches lejanos. Esto tiene pinta de ser muy tranquilo a […]

    • Sort i que vaja be el descobriment de la nova ubicación.

    • Moltes gràcies! Saps que en voler ens podem fer un cafenet o un soparet per ací. 😉

    • Bueno, las circunstancias eran las que eran y buscaste casa por otro sitio. Yo de hecho tampoco es que buscase casa por ahí e incluso diría que se sale de la zona que me había marcado. Por eso recalco que me gusta, porque no buscaba por ahí pero ahora que estoy, sí, me gusta.

      Pero vamos, sabes que cuando vengas, tienes un sitio si te apetece estar ahí. Te puedo dejar unas llaves para que no te quedes encerrada… 😉

  • Miniatura
    El mètode científic, idealment, podríem dir que té tres fases. La primera naix d’un dubte sobre el funcionament de qualsevol fenomen natural (un “problema físico en el plano real”, em va dir amb aire tècnic […]

  • Miniatura

    Rio. Puentes. Torre. Catedral. Campanario. Plazas y plazuelas. Calles y callejas. Plaza de toros. Barrio típico. Casas con balcones. Paseos. Feria. Turismo.

    Vida. Calle. Sol. Luz. Buen tiempo. Gente. Bares […]

  • Fotre!, pues si has ido leyendo hacia atrás hasta aquí te has pegado un buen atracón!

    El Naima la dejaremos para la próxima visita a Sevilla… o a DH! 😉

  • Carrega més