Notícies de l’Arxiu, núm. 42

On 29 novembre, 2016 by arxiver
Spread the love

Cinc anys de l’Arxiu de Sella

En octubre del 2011, després de molt de temps cavil·lant el projecte, ens llançarem a una il·lusionant aventura anomenada L’Arxiu de Sella.
Paga la pena, cinc anys després, llegir el nostre “manifest fundacional” i comprovar com els objectius han anat complint-se.

Carta de presentació

Durant aquests anys hem consolidat el nostre blog com una eina fonamental per a difondre el nostre passat i el valor del nostre immens patrimoni.
Portem quasi 150 entrades publicades que, setmana rere setmana, són llegides per centenars de persones, moltes de les quals mantenen un vincle amb el poble gràcies precisament a un passat que ens uneix.

També hem participat activament a la ràdio amb els déu programes de L’Arxiu de la Memòria, hem fet cinc exposicions i sempre que podem colaborem activament en les activitats culturals del poble.

Creem que aquesta tasca de difusió ha ajudat a crear una consciència social al voltant del valor que tenen els vells papers i fotografies que tots tenim a casa, la necessitat de conservar-los i la satisfacció de compartir-los amb el poble.

Per això, sense dubte, la nostra major satisfacció ha estat aconseguir que molta gent s’anime a compartir el seu patrimoni familiar, les seues fotos i papers que també formen part de Sella.

Gràcies a aquesta generositat i interés hem pogut arreplegar i digitalitzar molts documents i fotografies, amb les quals podem continuar les nostres recerques i fer exposicions monogràfiques.

5_anys

També hem gaudit molt als diferents arxius que visitem a la recerca de la nostra història més desconeguda. Ací caldria nomenar especialment a Vicent Olcina i els seus descobriments sobre l’edat Mitjana i l’expulsió dels moriscos, que ha culminat amb la troballa de la Carta Pobla de Sella.

I moltes altres coses que encara estan per descobrir.

Després de cinc anys, podríem atrevir-nos a dir que la il·lusió pel que fem no es manté, sinó que s’ha vist incrementada. Molts reptes ens esperen encara: documents, fotografies, indrets i històries per descobrir,
noves formes de contar les nostres troballes al poble, la digitalització completa i la sistematització de tot el material, un lloc físic i virtual on reunir tot aquest material…

Des d’ací volem donar-vos les gràcies a tots els que ens llegiu, als qui aporteu documents, fotografies i històries i als qui ens animeu a seguir amb el projecte.

No és possible fer un llistat: estem parlant d’un poble sencer que s’estima moltíssim el que ha sigut.

Per molts anys!

15 Responses to “Notícies de l’Arxiu, núm. 42”

  • Congratulations and Happy Birthday to the Arxiu de Sella! Your photos, articles and activities always enrich the lives of Sellardos and help we “Sellardos del món” (as Luis Soler once described foreigners who have settled here) to understand our adoptive home.

  • J Jaime Garcia

    Enhorabona pel treball i no vos canseu.

Aneu a la barra d'eines