Notícies de l’Arxiu, núm. 43

On 22 maig, 2017 by arxiver
Spread the love

El pròxim 3 i 4 de juny es celebrarà la XXII Fira de Mostres i Cultura Mediterrània. Enguany L’Arxiu col·labora en l’exposició Llapis, paper i bombes (1936-1939), realitzada per la Universitat d’Alacant i organitzada per Tastaolletes. Nosaltres participem amb un panell sobre els xiquets i la Guerra Civil en Sella, amb alguns documents i històries desconegudes per a la majoria del poble. Esperem la vostra visita!

Novetat bibliogràfica

D’altra banda, celebrem l’aparició d’una nova publicació: La Marina en el Nomenclátor de l’any 1860, de María Francia Galiana Botella i Joaquin Ronda Pérez (La Marina d’Ahir) i que podreu trobar al següent enllaç.

El Nomenclátor és un cens de totes les construccions (des de cases fins a corrals, passant per masos i molins) presents als nuclis urbans i al terme municipal dels pobles d’Espanya. Gràcies al treball de Galiana i Ronda tenim ben desgranada la nostra comarca per pobles i partides. Els resultats mereixen una anàlisi detallada i us convidem a que us submergiu en unes dades plenes de sorpreses. Enhorabona als autors pel treball, que esperem que estiga disponible en paper en la biblioteca de Sella.

Comments are closed.

Aneu a la barra d'eines