La mestra Amelia Ibáñez

Spread the love

Aprofitant la propera inauguració de la Biblioteca José Ibáñez Cerdà, l’il·lustre bibliotecari de Sella, volem recordar a una de les seues germanes, la mestra Amelia Ibáñez Cerdà.

Amelia Ibáñez Cerdà (Font: Juan Pérez Navarro, cronista de Rocafort)

Amelia fou una mestra que va deixar una petjada molt important en Rocafort, on va arribar en 1961 i va estar 18 anys exercint la docència fins a la seua jubilació. Ella s’encarregava de les xiques, mentre que els xics els portava el seu home Luciano. Va arribar a Rocafort ja major, però les seues alumnes encara destaquen com la seua arriabada va significar un canvi important pels nous hàbits pedagògics que va portar a l’escola.

Alumnes de Rocafort amb Amelia. Anys 1960. (Font: Juan Pérez Navarro, cronista de Rocafort)

Tan intens és el seu record, que recentment un carrer d’aquesta població valenciana porta el seu nom. La decisió ha estat fruit d’un procés de participació ciutadana que va culminar amb una votació popular, de manera que ha estat la majoria del poble qui ha elegit canviar el nom de “Marqués de Estella” pel de “Mestra Amelia Ibáñez”.

Placa del nou carrer (Font: Víctor Jiménez)

El d’Amelia no és l’únic cas d’un mestre de Sella amb un vial dedicat. En Redován, el mestre Jesús Jordà, també nascut a Sella, dóna nom a un dels seus carrers.

I és que Sella sempre ha estat un poble que ha donat i segueix donant molts mestres, però el cas d’Amelia de ben segur que era desconegut per a molts de nosaltres. Ara ja té un raconet en l’Arxiu per a la nostra memòria col·lectiva.

Pablo Giménez Font

 

Més informació:

https://victorjimenezbueso.es/2017/10/28/la-maestra-amelia-ibanez-ya-tiene-una-calle-en-rocafort/