Eixa paraula impronunciable…sexe

Bylaia

Eixa paraula impronunciable…sexe

Fins a quin punt afecta l’educació que rebem en la manera d’afrontar els afers relacionats amb la sexualitat?

Aquest dissabte, vora les 2 de la matinada, en una d’aquestes converses en què es parla de coses sense cap importància, i després de passar pels distints actes sexuals incauts de part de la població sellarda, va sorgir aquesta pregunta: té molt a veure l’educació que hem rebut de petits amb la manera d’actuar que tindrem en un futur amb tot allò relacionat amb el sexe? Va quedar molt clar, i de fet és així, que si, que està òbviament relacionat, però fins a quin punt ens afecta?

Analitzant distintes situacions pròpies i alienes, vam arribar a la conclusió que la relació educació paternal-sexualitat és molt significativa, és a dir, que l’ensenyament sexual ens marcarà clarament la nostra reacció amb el sexe en un futur. Així, un adolescent criat per uns pares que no amaguen res de la seua sexualitat i la tracten obertament amb ell, afrontarà el sexe d’una manera franca i sincera, sense cap tipus de pudor, i possiblement ho considere quelcom indispensable en la vida i una bona forma de diversió. De la mateixa manera, un adolescent criat en un ambient on la paraula “sexe” és impronunciable, a qui se li ha explicat que dir “vagina” i “penis” és pecat, i que no ha sentit mai parlar als seus pares sobre les relacions sexuals (que, evidentment, en tenen) afrontarà el sexe d’una manera ben distinta, com quelcom dolent que no s’hauria de fer, i potser li cree un trauma que li faça molt més complicat palpar amb naturalitat els afers sexuals.

Ara bé, què és millor per a un/a pare/mare, que el fill/a afronte la sexualitat obertament o que li tinga pudor? No ho sé, encara no tinc fills, però és un tòpic que la majoria dels pares temen a les relacions sexuals dels seus fills i preferirien que li tingueren por a que ho tractaren amb naturalitat. Supose que deu ser difícil imaginar que el teu fillet o la teua nena puga estar passant-ho bé experimentant amb el sexe, però trobe que és un error témer-ho i educar els fills perquè ho rebutgen. Segurament, la millor manera de tractar-ho seria amb un augment de comunicació entre pares/mares i fills/es, que tots sabem que no és gens fàcil, i proporcionant la informació necessària enlloc d’amagar-la. Tot aniria millor, estic segura.

Gràcies als col·laboradors d’aquest article per la informació proporcionada i les vostres opinions (Ana, Núria, Rafa, Aitana i Dani). És increïble el que pot arribar a aprendre una quan l’avorriment arriba a un límit tal com el d’aquella nit. M’encanten eixes converses, algun dia els dedicaré una entrada.

About the author

laia administrator

6 Comments so far

irisPosted on8:01 pm - Jul 21, 2009

jajaja.
Els detalls els entenem moatros!!
Espere que algun dia faces un relat animat sobre el nostre tema estrella! jejeje

ClaretaPosted on8:20 pm - Jul 21, 2009

Laia, per uns moments era com si m’hagueres llegit els pensaments. I el millor: el sonriure que m’has furtat al recordar algunes de les converses que jo també he mantigunt en alguns moments amb els amics i encara mantenc de tant en tant. Jajajaja…

Jo tampoc no tinc fills, però si tinc pares. He tingut la sort de tenir uns pares amb uin caràcter obert i amb qui he pogut parlar de tot (hui encara és igual) i la veritat, els estic molt agraida. Les converses a casa no estaven vetades, igual es parla de la collita de la temporada com dels quefers diaris; com de l’estat animic de cada un de nosaltres; com de sexe; com de política o dels esports. Això sí, sempre intentant ser respectuosos i sense falsetat.
No sé, estic soltant un rotllo…. per a dir que jo opte per la conversa oberta i sincera.

peruPosted on11:36 pm - Jul 21, 2009

Este tema es el tema. jeje. Está claro que la educación de los padres (que es toda la relacion con ellos) determina la futura relación con el sexo; aunque igualmente creo que eso se puede remediar en parte ( creo que no hace falta discutir que nuestros padres no pudieron tener una educacion sexual abierta con nuestros abuelos, si es que tuvieron alguna, y sin embargo muchos de ellos han roto esas cadenas para poder afrontar nuestra educación desde otra perspectiva) Por eso, aunque cueste, alguien puede conseguir después de una restrictiva educacion abrirse poco a poco a la sexualidad con normalidad.
Por otro lado las nocturnas conversaciones de sabado son de lo mas educativas, filosóficas e interesantes. Este mismo sábado prometí crear dos partidos políticos con dos amigas, que cosas… jeje
Un abrazo!

Agostí TiralíPosted on12:38 am - Jul 22, 2009

La veritat és que en ma casa mai s´ha parlat de sexe. Però crec que no m´ha arribat a afectar “negativament”. De fet, això de descobrir tot allò que no s´esmentava en casa, saber més coses, preguntant a gent, o informant-me sempre m´ha fet un cert morbet, per això mateix, perquè la informació (desinformació en este cas) en casa era nul.la. Volia esbrinar tots aquells misteris que no m´havien explicat.

De tota manera, millor que aquest tema siga tractat amb naturalitat amb els fills. Afavorix i accentua la confiança mútua, i serveix com a valuós coneixement previ.

Visca el sexe collons!

laiaPosted on10:07 am - Jul 23, 2009

M’alegre que aquesta entrada haja donat peu a tant de comentari, i a més, en els quals es pot veure perfectament la diversitat d’educació sexuals que trobem a les cases en l’actualitat.
A ma casa també són poques les vegades que es parla de sexe, sempre que es fa és per fer alguna recomanació o recordatori. La veritat és que no m’imagine parlant de sexe amb els meus pares com ho faig amb les amigues i amics, però segurament així seria millor.

Leave a Reply