La República amputada

Spread the love
El 14 d’abril de 1931 fou declarada, democràticament, la II República a Espanya. Les campanes de Sella, de la mateixa manera que la de molts pobles i ciutats, revoltejaren per a anunciar l’avinentesa. 

S’iniciava així una veritable febra per la nova insígnia nacional, ara tricolor, que es va veure representada en multitud d’objectes: banderes, ceràmiques, ventalls, vestits i documents impresos que crearen tota una iconografia republicana.

Amb la victòria dels sublevats en la Guèrra Civil, la República i els seus símbols foren traumàticament anihilats, fins convertir aquests objectes en veritables peces de museu.

En L’Arxiu de Sella estem fotografiant i inventariant tots eixos objectes rars relacionats amb la República que anem trobant pel poble. I com a mostra, volem presentar aquesta bandera republicana amagada en el porxi de la desapareguda casa del Cantonet de Reig i a la qual es va descosir la secció de tela morada. Actualment es troba dipositada en la Casa del Poble, seu dels socialistes de Sella.

La bandera amputada.
Detall de la resta de tela morada que va ser descosida