Notícies de l’Arxiu, núm. 21 (juny de 2013)

On 15 juliol, 2013 by arxiver
Spread the love

XVIII Fira de Mostres i Cultura Mediterrània

Com en altres ocasions, L’Arxiu ha participat activament en la Fira de Mostres i Cultura Mediterrània. Els nombrosos actes que ocupen aquesta fira dificulten que puguem fer ací un repàs a tot, però voldríem destacar, és clar, la nostra exposició 1920-1929. Sella en els inicis de la Modernitat

Ací teniu algunes imatges per a aquells que no puguéreu visitar-la. Cal assenyalar que aquesta exposició ha sigut la primera ocasió per a mostrat algunes imatges de la col·lecció J.B. Espasa i per a inaugurar la casa de l’Estanc com a  sala d’exposicions. Esperem poder seguir oferint al poble i a la comarca mostres del nostre patrimoni històric.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exposició feta en el marc de la XVIII Fira de Mostres i Cultura Mediterrània

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El nombrós public asistent va poder aprendre aspectes inèdits o oblidats per a la majoria sobre aquesta dècada tan important per a Sella
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El poeta Terry Guifford inspirat en la casa de l’Estanc

 

Farahnnah

Si l’any passat es va presentar el llibre de la Cuina de Sella, enguany hem tingut un nou regal: Farahnnah, la primera novel·la de Mila Llinares Fenollar. Una història de moriscos de Sella que no podeu deixar de llegir. Trobareu més informació a l’editorial ediciones ende i a les entrevistes a l’autora en el Magazine especial de la Fira i al programa la Coveta dels Somnis de Ràdio Cabilò

Farhannah

 

Exposició: La Pilota a Sella: joc, cultura i vida

Una de les altres activitats on va participar l’Arxiu fou l’exposició commemorativa del 30 aniversari del Club de Pilota Sella. Allí es van poder oferir algunes de les notícies de premsa més antigues sobre la Pilota al nostre poble, així com un panell amb imatges sobre jugadors històrics de Sella. Veritables joies darrere de les quals hi han mesos de recerca per part del Club i de l’Arxiu.

Cartell exposició Club de Pilota

Cal felicitar, per últim, a la Comissió de Festes 2013 per l’organització d’una Fira tan exitosa, feta pel poble i per al poble, on els que ens visiten poden emportar-se una imatge aproximada de la gran activitat cultural que existeix a Sella.

 

Obituari: Francisco Seijo Alonso (1925-2013)

Francisco J. Seijo Alonso

Al mes de juny ens assabentarem de la mort de l’investigador provincial i escriptor Francisco J. Seijo Alonso.  Recordeu que una de les seues últimes obres (pot ser l’última) fou el llibre “Asesinato de los Barones de Sella y Agres”, publicat per la Diputació d’Alacant en 2004, i a la qual dedicarem una entrada pròximament.

Seijo va estar, durant molts anys, interessat en la història del tresor del Diví o Adiví, i tenim constància de prenguè notes i va fer entrevistes a veïns i veïnes del poble al voltant d’aquesta història. Però malauradament mai va acabar de concretar cap publicació al respecte, tot i que ens deixa un llegat impressionant sobre estudis etnogràfics de les terres alacantines. Descanse en pau.

 

Aneu a la barra d'eines