Els dibuixos de Francisco Seijo

On 3 setembre, 2013 by arxiver
Spread the love

Com anunciaren al nº 21 de Notícies de l’Arxiu, el passat mes de maig va morir l’escriptor i investigador provincial Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013). La vinculació de Seijo amb Sella havia estat antiga, ja que durant uns anys es va dedicar a recopilar dades sobre el descobriment del tresor del Diví, entrevistant a familiars i recopilant documents. Malauradament, res no va arribar a publicar-se, però esperem que la Diputació -mitjançant el I.A.C. Juan Gil-Albert- puga arribar a un acord amb la família i el seu ric arxiu personal passe a formar part d’aquesta institució pública. Seria la millor forma de què part del seu treball -materialitzat en desenes de llibres i articles- tinguera la continuïtat desitjada.

portada

Cal destacar també que una de les seues últimes obres fou el llibre Asesinato de los Barones de Agres y Sella, publicat per la mateixa diputació en 2004. El llibre recull el procés judicial iniciat vers l’assassinat de Jaume de Calatayud en la ciutat d’Alacant, l’any 1619.  Té l’interés de plantejar una primera aproximació al naixement d’aquesta baronia i d’un arbre genealògic dels primers Calatayud que caldrà corroborar amb la nova documentació que està trobant-se actualment.

Sella, com a poble, apareix de forma molt transversal, però Seijo aporta algunes dades interessants i uns dibuixos d’elaboració pròpia que són interessants (especialment el de la Plaça Major). Ací els teniu, comentats, com a xicotet homenatge a aquest investigador local de la província d’Alacant. P.G.F.

Placa_Sella_seijo (1)

Conjunt monumental de la Torre, Palau baronal i esgésia de Sta. Anna, amb l’Abadia al fons. Seijo reinterpreta la Torre mostrant el lateral que dona al carrer La Pau recuperant la porta i les finestres que hui es troben tapiades.

Sella_seijo (5)

El castell de Sella idealitzat, amb el que sembla una torre de l’homenatge

Sella_seijo (4)

El molí de Baix o d’Amable

Aneu a la barra d'eines