Notícies de l’Arxiu, núm. 23 (agost de 2013)

On 12 setembre, 2013 by arxiver
Spread the love

Escriptura de compravenda del segle XIX

Ens ha cedit l’escriptura de compravenda (1882) realitzada per Antonio Garcia a Elvira Llobet, vídua de Antonio Giner, el senyor Toni Giner. Garcia estava relacionat amb Joan Thous, enemic de Toni Giner, i la família Giner Llobet havia entrat començava a entrar en una profunda decadència. Així que en la compra d’aquestes terres està implícita la lluita entre aquests dos hòmens, els més poderosos del segle XIX a Sella. Els terrenys en qüestió es troben al sector occidental del poble i a grans trets abastaven des de les Saleres de Baix fins l’actual carrer Vicente Soler “Carreró” (antiga “calle proyecto”). Un terreny molt gran on, posteriorment, es va construir la carretera, el Grup escolar i nombroses cases del poble. Actualment està digitalitzant-se per ser reintegrat, de nou, a la família Soler.

Escriptura signada a la Vilajoiosa el 7 de juliol de 1882

Escriptura signada a la Vilajoiosa el 7 de juliol de 1882

Videos sobre el Festival de Sella

També hem rebut la donació d’unes gravacions parcials dels festivals dels anys 1991, 1992 i 1993. Un document molt interessant cedit per Carlos. Moltes gràcies!!

Noves fotografies del cine-teatre Avenida,

Foren publicades al llibre Bella es la noche. La Rondalla de Sella 1953-2003, i en elles es poden observar l’entrada al local (on es trobava el baret) i l’escenari amb l’actuació de la incipient Rondalla.  Nosaltres continuem amb la recerca d’una fotografia, que algunes persones recorden haver vist, feta des de l’escenari del cine cap a les butaques i la cabina de projecció. Apareixerà algun dia?

Entrada del Cine Avenida

Entrada del Cine Avenida. Anys 60

 

Actuació de la Rondalla al Cine Avenida. Anys 60

Actuació de la Rondalla al Cine Avenida. Anys 60

Per acabar, donem la benvinguda a un nou blog dedicat al senderisme i titulat “Caminar per Sella“. Està realitzat per Jaume Soriano i és un interessant recull de rutes pel nostre terme i voltants, amb les excel·lents fotografies realitzades per l’autor. No deixeu de visitar-lo!

http://caminarpersella.blogspot.com.es/

Aneu a la barra d'eines