Notícies de l’Arxiu, núm. 26

On 9 gener, 2014 by arxiver
Spread the love

Presentació del Fons fotogràfic J.B.Espasa

El passat 6 de desembre presentarem a la nostra seu de l’Estanc una mostra del fons fotogràfic donat a l’Arxiu per Rafa Sellers, en representació de la família de Juan Bautista Espasa, qui les va prendre entre 1926 i 1950. A l’acte acudiren alguns familiars de Juan Bautista i passarem un mati molt agradable gaudint de les imatges del poble, la Torreta, Tagarina, els molins de Dalt i Baix o la Casa Nova, on es trobava la família. Podreu trobar més informació,pròximament, al programa de Cabiló Ràdio La Coveta dels Somnis

Precisament, us anunciem que hem iniciat contactes amb familiars de Vicente Pérez Cantó (L’Ordinari), propietari de la Casa Nova i que esperem que puguen aportar nova informació sobre aquest mas de finals del segle XIX tan significatiu per a Sella.

 

Moment de la presentació

Moment de la presentació (amb vi del terreny i els micròfons de Cabilò Ràdio inclosos)

Amb alguns membres de la familia Espasa

Amb alguns membres de la família Espasa

IMG_8407

Vam aprofitar l’ocasió per a mostrar diverses publicacions de la nostra biblioteca, relatives a la gestió i conservació de fons fotogràfics en la província d’Alacant (fotografies d’APO)

 

La familia Espasa en una visita realitzada a principis de febrer.

La familia Espasa en una visita realitzada a principis de febrer.

 El Tresor de l’Endeví: un poema simfònic de Miquel Morales

2013 ha sigut un any excepcional per a la música en Sella, ja que s’han presentat tres peces compostes pel director de la U.M. l’Aurora Miquel Morales Climent. Es tracta de Lento i Batalla, Pep el Sereno i El Tresor de l’Endeví. Totes tres formen part de la col·lecció de peces musicals compostes per músics de Sella i per a Sella, que vam poder veure quan visitaren l’arxiu de la Unió Musical l’Aurora.

Però en aquesta ocasió les dos últimes tenen una significació molt especial per a nosaltres. La primera, per retre-li homenatge a la figura de l’últim sereno del poble, Pep el Guàrdia, home d’una personalitat inoblidabe per a moltes generacions, tal i com ens va descriure Miguel Ángel Pérez Serrano al llibret de festes de 2012.

I en segon lloc, aquest poema simfònic que tracta sobre l’expulsió dels moriscos i sobre la llegenda del tresor que fou trobat a finals del segle XVIII en els voltants del Penyò Diví o de l’Endeví. Des de que en 2009 es va celebrar el 400 aniversari de l’expulsió, en Sella s’han succeit els actes i escrits recordant aquest tràgic esdeveniment tan transcendental per al poble. Ara disposem d’una veritable banda sonora que s’ha fet amb molta cura i estima. Molts de nosaltres hem vist créixer l’obra, en innumerables tertúlies de divendres a la nit -que incloïen les gravacions dels assajos de la banda- fins altes hores de la matinada, conscients també que, tanmateix, veiem créixer al seu creador a una velocitat vertiginosa.

Enhorabona Miquel i gràcies per compartir amb tots nosaltres l’art que portes dins.

Per saber-ne més de l’obra, visiteu el blog del compositor: http://deliciesarmoniques.blogspot.com.es/2013/11/el-tresor-de-lendevi.html

PORTADAENDEVÍ

Aneu a la barra d'eines