Com si fóra una radiografia…

On 28 febrer, 2014 by arxiver
Spread the love

Així li explique als meus alumnes aquest producte cartogràfic derivat de les dades LiDAR (Laser Imaging Detection and Ranging), un veritable escàner laser de la superfície terrestre que, mitjançant centenars de milers de punts degudament tractats amb programes informàtics, permeten als científics mirar per davall de la vegetació, per molt atapeïda que aquesta siga.

Prova_Aitana_SW

D’aquesta forma, podem descobrir la configuració real de la topografia que ens envolta, com per exemple observem en aquestes imatges d’un sector del nostre terme. Eliminats els densos pinars, les dimensions d’una xarxa fluvial oculta sorprén per la seua complexitat, com si foren les venes del territori: foies, canyades i barrancs que, en un passat no massa llunyà, estigueren cultivades mitjançant milers de kilòmetres de terrasses margenades….

PGF

 

 

Aneu a la barra d'eines