Dick, l’holandés

Spread the love

A mitjans dels anys 80 es va instal·lar entre nosaltres Dick Holst, un jove holandés que, en poc temps, es va fer un lloc en Sella.

El seu caràcter amistós, la seua joventut i, perquè no, el cert exotisme que desprenia en un moment en els que els pocs estrangers que hi havien estaven més o menys aïllats a Tagarina, el feren un personatge molt conegut.

Dick, que va viure molts anys al Raval, es va integrar ràpidament en la vida del poble: va ser majoral de festes en 1990 i també d’ell tenim a l’Arxiu una proposta de 1989 per a fer un restaurant en Sella on es potenciaria la gastronomia del poble i els productes locals. Finalment va participar en els inicis del restaurant L’Hort, juntament a Amable. També es recordat el seu inoblidable striptease en el Festival de Sella, davant la mirada atònita d’un públic poc acostumat a eixos espectacles i els crits de Kika, la directora del Festival que ens ho contava fa uns mesos a Cabiló Ràdio.

A principi dels anys 90, Dick va tornar a Holanda. Patia una greu malaltia que s’el va emportar en 1998…
Tot i els anys que han passat, molts el recordem encara amb un somriure, i per això mereix un lloquet en l’Arxiu d’aquest poble.

Dick (1946-1998). Font
Dick (1946-1998). Font