Notícies de l’Arxiu, núm. 37

Spread the love

Com cada any des de fa més de tres dècades, ja tenim amb nosaltres el Llibret de Festes, una de les novetats editorials més esperades de la temporada. Els continguts de caràcter històric d’enguany són els següents:

-“Les festes del segle”, de Luis Soler, sobre les festes de 1885 en homenatge a Catalina Thous,
-“Quan no teníem llum elèctrica” de Paquita Cantó, i els seus records al voltant dels sistemes d’il•lumnació a les cases i masos abans de l’arribada de l’electricitat a les cases.
-“Los Exploradores: la primera associació juvenil de Sella” de Pablo Giménez, al voltant d’aquest moviment de principis del segle XX
-“Usos agrícolas y de labores tradicionales de las caballerías en Sella: una venta de mulas en 1835” de Miguel Ángel Pérez Serrano, que recupera protocols notarials sobre la venda d’animals per part d’un tractant d’animals de La Vila Joiosa.

Juntament amb els poemes de Terry Gifford, Stephen Green, el pregó de festes 2014 a càrrec de Miquel Mas, l’anuari del Club de Pilota i un homenatge a Natividad Martínez Llorens, qui enguany acomplirà un segle de vida.

L’enhorabona a la Comissió 2015 per aquesta nova publicació. En la seua versió moderna, el Llibret ocupa un lloc privilegiat en la biblioteca del poble de Sella.

Portades dels Llibres de Festes de Sella (1983-2015), realitzat per L'Arxiu de Sella.

Portades dels Llibres de Festes de Sella (1982-2015), realitzat per L’Arxiu de Sella.

Amb aquesta presentació aprofitem per dessitjar-vos unes bones festes 2015!