Un segle amb Nati

On 25 desembre, 2015 by arxiver
Spread the love

Tal com dia com hui, un 25 de desembre de 1915, va vindre al món Natividad Martinez Llorens.
No és fàcil resumir ací el que Nati ha significat per a Sella. Tractant-se de la persona més vella del poble, ha viscut un segle de transformacions extraordinàries amb l’arribada de la carretera, l’abastiment d’aigua, l’electricitat, els vehicles a motor, el telèfon, la ràdio, la televisió o internet.

nati

Una jove Natividad, als anys 30, junt al seu benvolgut poble

Però a banda Nati ha estat una dona avançada al seu temps. Fou la primera que va conduir un cotxe, la primera a practicar un esport (hockey herba) i la primera a escriure un llibre sobre el seu poble: Sella, historia y costumbres (1987) i De l’antigor a Sella (2005).

L’obra de Nati ha estat per a molts una tasca motivadora que ens va despertar la passió per l’estudi del nostre passat. Per això l’Arxiu li deu molt a Nati. Sense ella una part de la història d’aquest poble s’hauria perdut i nosaltres tal vegada no haguérem sentit la necessitat de rescatar-la i compartir-la.

Gràcies Nati, felicitats…. i per molts anys!

Aneu a la barra d'eines