Notícies de l’Arxiu, núm. 38

On 9 desembre, 2015 by arxiver
Spread the love

Les festes de Santa Bàrbara sempre són una oportunitat per incrementar el fons documental de l’Arxiu. Enguany presentem dues imatges de la dècada de 1940.

sorteig_1949

En aquella època, una bicicleta era un veritable tresor. A qui deguè tocar?

barbara

Ara per ara, aquesta és la imatge més antiga que tenim de la festa de Santa Bàrbara. En ella apareixen dos dels personatges més importants de la primera meitat del segle XX (a l’esquerra de la imatge): José Algado rector de Sella entre 1921 i 1955 i Celestino Berenguer, qui fou alcalde de Sella durant la dècada de 1920 i actiu principal de reformes urbanes i arribada de l’aigua potable o el telèfon al poble.

Que important és conservar i compartir aquests xicotets documents de la nostra història, que guardats en un calaix perden el seu principal valor: testimoniar el passat i fer créixer en nosaltres una estima més gran per Sella, per tot allò que som i hem sigut.

Us animem a compartir amb el Poble els vostres arxius familiars com ja han fet desenes de persones. Així també fent més gran Sella!

++++

D’altra banda, aprofitem l’ocasió per presentar el pasdoble Fonda, una nova obra de Miquel Morales en homenatge a aquest benvolgut músic sellard i que el pròxim 19 de desembre presentarà la Unió Musical L’Aurora amb motiu del seu concert de Santa Cecília. Enhorabona Miquel!

fonda

 

Agraïments a Vicen Pérez i Celestino Berenguer per les dos primeres imatges.

Aneu a la barra d'eines