El camp de futbol del Pla dels Lloses

On 16 Gener, 2016 by arxiver
Spread the love

A causa de la seua orografia, en Sella sempre hem tingut problemes per a construir un camp de futbol. No era fàcil trobar un lloc pla i ample que no estiguera dedicat a l’agricultura. Però als anys 70, quan la Pilota estava en decadència, la il·lusió d’un grup de joves farts de jugar al carrer va fer nàixer el primer camp de futbol de Sella, situat al Pla dels Lloses.

PLA DELS LLOS'70

El Pla dels Lloses als anys 70, amb dos dels més destacats jugadors de la dècada (agenollats): Richard “Kempes” (primer per l’esquerra) i Paco Agulló (al centre). També es pot reconeixer al Cristalero, Vicent de Carlos (V. Mas Pla), el Gat, Berenguer, Paco Català, Johnny o Ramón de Mauricia.

Aquest indret estava lluny de la població, era costerut i pedregós, però allí es disputaren grans partits per part dels futbolistes del moment, entre els quals destacava Richard, conegut com a “Kempes”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rifa pro campo de fútbol, amb el segell de la Delegación Local de Juventud de Sella

Hi hagueren diversos intents per millorar el camp, tenint com a referència el Muscaret de Relleu, però finalment amb els anys es va abandonar i el Pla dels Lloses va estar utilitzat com a camp de tir de gualda. A finals de la década de 1980 es va fer un camp de futbet al Grupo escolar, conegut per molts com “El Corralet”, on el futbol en Sella va assolir el seu màxim esplendor.

Corralet_02

El Grupo, any 2002, disputant-se una copa Cabiló els equips de l’Skàndol contra el Desfase

Fins que finalment, l’any 2008, es va habilitar una pista de futbet al frontó del poliesportiu de Les Saleres, una vella aspiració que va permetre jugar amb més espai i amb una innovació molt important: uns focus de llum per poder disputar partits de nit, cosa inèdita fins al moment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Camp de futbol de Les Saleres: Adri començant un contraatac una nit d’hivern de 2010

El Pla dels Lloses, El Grupo i Les Saleres: tres camps per a la història del futbol sellardo.

 

Pablo Giménez

Aneu a la barra d'eines