Notícies de l’Arxiu, núm. 39

On 5 abril, 2016 by arxiver
Spread the love

Propera exposició de l’Arxiu: La Rapella, un mas singular d’Aitana

CARTELL_RAPELLA

La Rapella dels Senyorets és el tema sobre el qual estem treballant de cara a la nostra exposició de la Fira de Mostres i Cultura Mediterrània que s’organitza en Sella els propers 4 i 5 de juny.

Es tracta d’un mas molt singular, ja desaparegut, que es trobava en la partida del mateix nom, una ampla vall on ja tenim notícies d’un despoblat morisc. Per a l’exposició disposem de fotografies i documents antics, gràcies a diverses donacions, i de fotografies pròpies més recents (1999 i 2003) que ens permetran recrear la casa abans que fora derruïda fa uns anys.

El sentit d’aquesta mostra, a banda de donar a conéixer els fons de l’Arxiu i col·laborar amb la Fira, és ampliar les dades disponibles sobre el tema en qüestió. Les cinc exposicions que hem fet fins ara ens han servit per a incrementar el coneixement del nostre passat gràcies als documents i testimonis de molts veïns i col·laboradors, així que tot aquell que tinga ganes de participar només ha de contactar amb nosaltres!

El lloc de l’exposició encara està per determinar, encara que es possible que es localitze a la Casa de l’Estanc (carrer l’Àngel), com en altres ocasions.

Aneu a la barra d'eines