Notícies de l’Arxiu, núm. 40

On 23 juliol, 2016 by arxiver
Spread the love

Fem un repàs a algunes de les activitats que des de l’Arxiu hem portat a terme als últims mesos.

La tasca de recerca de documents es continua i cal destacar tant el treball fet per alguns dels nostres membres al magnífic l’Arxiu Municipal de La Vila Joiosa com les donacions que distints veïns del poble ens fan ocasionalment. Moltes gràcies a tots.

Aquest tipus de donacions ens permeten organitzar exposicions com la de La Rapella, un mas singular d’Aitana, que vam inaugurar en la XXI Fira de Mostres i Cultura Mediterrània (4 i 5 de juny) aprofitant els baixos de l’Ajuntament de Sella.

expo_1

expo_2

D’altra banda, l’Arxiu ha col·laborat en l’agermanament cultural entre Sella i Baó (Catalunya Nord – França). Una experiència molt enriquidora en la que els visitants van conéixer de primera mà la història del poble amb una ruta guiada des de l’antiga entrada del camí reial (l’Hort de la Font) fins a l’Ermita. A Les Voltes vam poder visitar la casa antiga i també va despertar molt interés l’arxiu parroquial de Santa Anna, amb els primers Quinque libri escrits en català.

voltes_bao2

Membres de l’associació Aire Nou de Baó pujant per les Voltes

Novetat editorial:

Al número 25 de la revista Recerques del Museu d’Alcoi s’ha publicat un interessant treball del nostre company Miguel Ángel Pérez Serrano: “El Camí del Peix: aportaciones para la localización y puesta en valor de una ruta histórica estratégica” (p. 127-158) .

Es tracta del primer treball sobre aquest camí, que com sabeu centra la nostra atenció des de fa uns anys. Esperem anar ampliant les investigacions sobre aquesta ruta històrica que de segur ens mostrarà moltes sorpreses…

Recentment hem descobert les restes del mas del Passet, que es trobava a l’eixida del tram que venia de la Cova fins a Porxí. Allí el camí es bifurcava cap a Seguró o cap a Tudons. Treballem amb la hipòtesi de què poguera tractar-se d’una antiga venta, anterior a la Venta de Seguró que està un poc més amunt.

Aneu a la barra d'eines