Notícies de l’Arxiu, núm. 41

On 24 setembre, 2016 by arxiver
Spread the love

Ja tenim a les nostres mans l’esperat Llibre de Festes 2016, el que fa 35. Aquesta publicació anual és, per a Sella, alguna cosa més que una revista de festes a l’ús. Suposa, any rere any, una mena de crònica cultural i festiva i una mostra, amb els seus nombrosos escrits, del dinamisme cultural d’aquest poble.

llibret_16

Des de l’Arxiu, enguany volem destacar els següents treballs de sentit històric, que representen noves i valuoses aportacions al coneixement del nostre patrimoni:

“José Ibáñez Cerdà, un bibliotecari universal”, de Pablo Giménez Font; on es recupera la figura d’aquest eminent sellard, director de la Biblioteca Hispánica i secretari de la Biblioteca Nacional.

“A la memoria de Vicente Pérez Cantó: Vicentet l’Ordinari y la Divina Aurora”, de Miguel Ángel Pérez Serrano; sobre la figura d’aquest comerciant de Sella que va pagar la nova imatge de l’Aurora després de la Guerra Civil.

“Breu història del grup de balls populars valencians de Sella”, de Lluís Soler; una narració que es remunta documentalment als anys 1940 fins a l’actualitat, encara que apareix vinculada a l’Aurora des dels seus orígens.

“L’ocàs de la Unió Musical L’Aurora de Sella”, de Salvador Garcia Cerdà; un interessant testimoni directe sobre el procés de dissolució de la nostra banda a causa de l’emigració que va patir el poble als anys 1960.

“Circular Sella-Sella (PR-V198), de Jaume Soriano Sivera; una acurada descripció d’aquesta singular ruta de senderisme per la Penya.

“Records i anècdotes d’infantesa”, de Isabel Cantó Olcina; un encantador testimoni d’històries casolanes al poble i al mas de Sant Xotxim.

Juntament amb el pregó de festes 2015 a càrrec de Josefa Climent Olcina, els poemes de Terry Gifford i Mila, l’anuari del Club de Pilota amb un sentit homenatge a Álvaro de Tibi, la crònica de l’agermanament cultural que es va fer entre Sella i l’associació Aire Nou de Bao al juliol, la presentació del col·lectiu cultural Tastaolletes i una preciosa reflexió d’Àngela Baldó sobre els vincles generacionals que enriqueixen la vida dels joves que retornen per viure en el poble.

Desenes de pàgines d’escrits i creacions, que fan del Llibret una publicació molt especial per a tots. Enhorabona un any més a tots aquells que l’han fet possible, i en especial a la Comissió 2016 i a Maria José Mas per l’excel·lent maquetació.

De poble: Música i Mestre

Per arredonir el mes de setembre, acaba d’eixir publicat el nou i esperat disc de La Unió Musical L’Aurora, titulat De poble: Música i Mestre, i que recull sis composicions del seu director, el sellard Miquel Morales Climent.

disc_miquel

El disc es presenta oficialment el 9 d’octubre a La Vila Joiosa. No falteu!

El disc és una joia. Compost i interpretat per gent del poble, és un motiu de màxima satisfacció i orgull. En la seua realització ha participat moltíssima gent i ha estat recolzada per institucions i també per comerços i empresses de Sella. La banda, amb el seu potencial interpretatiu i tot allò que l’envolta, és la millor evidència de la rica i variada cultura musical que existeix al poble. Amb Miquel, s’han assolit nivells artístics tals -barrejant música, cants, danses i poesia- que els seus concerts s’han convertit en esdeveniments fonamentals per a Sella. Nascuda en 1926 i refundada en 1974, aquest disc representa una nova fita per a la nostra cultura i una obra artística que no pot faltar enlloc. Enhorabona a Miquel i a tota la Unió Musical L’Aurora.

Aneu a la barra d'eines