L’Aurora de 1805

On 1 octubre, 2016 by arxiver
Spread the love

img-20160914-wa0015

Enguany que els escrits de Miguel Ángel Pérez Serrano i Luis Soler han volgut recuperar la figura de Vicente Pérez Cantó “L’Ordinari”, la persona qui va pagar la nova figura de la Divina Aurora després de la Guerra Civil …

Enguany que estem prop de complir els 80 anys d’aquella fatidica nit on es va cremar l’església de Santa Anna i la imatge de la patrona de Sella …

A pocs dies de les Festes Majors un coleccionista alacantí, Antonio Ponsoda, ha trobat una fotografia de la imatge original de l’Aurora, la que en 1805 es va fer als tallers de l’imaginer valencià Francisco Pérez. Esta és la imatge per a la qual es composaren les cobles de l’Aurora. la que va rebre l’estima i els precs de tots els sellards fins 1937.

Hui ha sigut presentada en l’església, i esta matinada tornarà a sentir, d’una o altra forma, els afamats cants de l’Aurora de Sella. Bones festes i moltes gràcies a Antonio pel seu descobriment i per voler compartir-lo amb nosaltres.

Aquesta entrada està dedicada al pregoner de les festes 2016, David Mas, membre destacat de l’Arxiu de Sella

Aneu a la barra d'eines