Notícies de l’Arxiu, núm. 45

On 28 febrer, 2018 by arxiver
Spread the love

El fons mestre Antonio Mora

Amb motiu de la inauguració de la Biblioteca José Ibáñez Cerdà el passat 16 de desembre de 2017, l’Arxiu va rebre una donació molt important. Com a fundador de la primera biblioteca de Sella l’any 1926, Antonio Mora va estar molt present a l’acte, al qual es varen sumar els seus fills Jose Manuel i Vicente així com nets i altres familiars.

Els Mora venien amb uns regals molt especials que ara passen a formar part del patrimoni de tot el poble. Es tracta d’una sèrie de llibres de la biblioteca del benvolgut mestre, quaderns didàctics de lecto-escriptura que emprava amb els seus alumnes de Sella, diccionaris enciclopèdics -un d’ells una edició única- novel·les i assajos, molts d’ells procedents de las Misiones Pedagógicas.

Junt als llibres, ens han regalat objectes personals del mestre: un oli pintat pel prestigiós pintor alacantí Melchor Aracil, d’una gran qualitat artística i que ara presideix la biblioteca juntament amb un oli del mateix Antonio Mora donat per Nadal Pérez Llinares.

Antonio Mora junt als seus xiquets. Data per determinar

Interior de l’escola de xiquets (baixos de l’Ajuntament vell?). Data anterior a 1931

I per si tot açò fóra poc, José Manuel i Vicente ens van donar uns negatius originals de son pare, entre els quals es troben dues fotografies de l’escola de xiquets de Sella. Els més antics de quants tenim a l’Arxiu i que ara completen el fons documental Mestre Antonio Mora.

Un acte de tanta generositat i estima per Sella mereix tot el nostre reconeixement. Per sempre, don Antonio.

Poesia sobre el Teular, un dels seus llocs preferits del terme, en l’època en la que es va veure obligat a marxar de Sella.

Poesia sobre el Teular, un dels seus llocs preferits del terme, en l’època en la que es va veure obligat a marxar de Sella.

 

L’Arxiu de Sella – Ajuntament de Sella

 

Comments are closed.

Aneu a la barra d'eines