Notícies de l’Arxiu, núm. 48

On 31 desembre, 2019 by arxiver
Spread the love

Finalitzem aquest 2019 fent balanç dels avenços que hem fet a l’Arxiu. Un any en el qual han participat noves signatures al nostre blog, que encara que presenta menys activitat continua sent una eina de difusió indispensable per al patrimoni de Sella, enguany amb la participació de noves signatures com les d’Albert Rubio, Vicent Tonda o Vicen Pérez, junt amb David Mas i Pablo Giménez.

Principalment caldria destacar dos esdeveniments: la Processió de les Eines, recreació històrica de 1885 realitzada a la Fira de Mostres i Cultura Mediterrània al mes d’agost i tots els actes adients a l’organització: reunions, documentació i xerrades.

Participants a la processó: una foto de 1885

I, per altra banda, el trasllat dels fons de l’Arxiu a la Biblioteca municipal José Ibáñez Cerdà, on hem pogut començar a organitzar-los per temàtiques, seguint el tipus de catalogació de l’arxiu municipal de Sella. La biblioteca és un lloc especial, i les jornades de treball allí resulten molt gratificants. Cal destacar especialment el paper que està realitzant Albert Rubio en aquesta tasca de recopilació i classificació de materials.

Per últim, han continuat les donacions de documents, les noves troballes i recerques, així com la participació en esdeveniments com la clausura de la Ruta Morisca, realitzada a Sella.

Treball de classificació prèvia del Fons Rapella dels Senyorets

Recordem que tot aquell que vulga col·laborar en la classificació de documents pot vindre els dilluns a la biblioteca o bé aportar qualsevol tipus de documentació perquè siga digitalitzada o bé conservada fisicament en l’Arxiu. Entre tots conservem la memòria del nostre poble!

Bon any 2020.

Comments are closed.

Aneu a la barra d'eines