Notícies de l’Arxiu, núm 49

Spread the love

Des de fa un temps estem utilitzant el nostre perfil de Facebook per a difondre algunes fotografies interessants de la Fototeca de l’Arxiu, així com singularitats documentals. Volem arreplegar ací les darreres aportacions, per a que resten en l’anuari corresponent.

La carretera (actual Avgda. l’E.V.A. núm. 5), finals de 1965 o principis de 1966.
El governador civil d’Alacant, Felipe Arche, i l’alcalde Antonio Agulló, amb la comitiva que, possiblement, es dirigia a inaugurar el Grupo Escolar “Server Mora”.

(Font: Fototeca de l’Arxiu. Agraïments a Salvador Garcia Cerdà per la informació)

Homer Poncelet, el “senyor Homer” o “El belga”.
A finals de 1950 o principis de 1960 va aparéixer a Sella un belga amb una rulot (vehicle desconegut al poble) que va aparcar davant de l’almàssera i on va viure una bona temporada.
Després, va comprar un terreny al Tossalet on va construir un xalet, conegut des d’aleshores com “el castell del belga”.
Més endavant va ser ampliat per un altre propietari estranger, que va fer alçar les muralles de pedra que tant el caracteritzen.

(Font: fototeca de l’Arxiu).

Adulfo Zapata de Calatayud y Estaña, XV baró d’Agres i Sella, junt amb la seua esposa Isabel Benavent Ascó.

Baró entre 1866 i 1916, va vendre el Palau de Sella a la famila Cerdà, qui possiblement va reconvertir la planta baixa en un Casino, encara en funcionament.

La parella va tindre nou fills, un dels quals (Juan) va residir al poble amb la seua familia durant les dècades de 1940 i 1950.

Font: http://madremariaisabel.es/su-familia/

——–

D’altra banda, continuem amb les tasques de recopilació de documents (moltes gràcies als donants!) i la seua catalogació, treballant intensament aquestos mesos en el fons documentals de la Rapella dels Senyorets i Sagnon.