El mas de Les Saleres de Dalt

Spread the love

En maig de 2007 el mas de les Saleres de Dalt fou enderrocat amb motiu dels inicis del Pla Parcial Saleres. Aquest pla urbanístic va començar a gestar-se al voltant de l’any 1999, quan el mas i els seus terrenys foren adquirits per una promotora (Sella Hills) que volia edificar-hi unes 180 cases. Després de molts entrebancs, les obres començaren amb la demolició del mas. Faltaven uns dies per a unes eleccions municipals marcades per la divisió al voltant de la necessitat de fer una urbanització tan gran i d’enderrocar un mas per al qual s’havien proposat diversos usos.

A partir d’aquell moment, les Saleres de Dalt es van convertir en un símbol, del qual, malgrat tot, no hi havia massa imatges. Hui presentem aquesta col·lecció de fotografies (diapositives escanejades) realitzades per l’Arxiu en 2001.  A través d’aquestes instantànies podem veure i recordar com era aquest conegut mas del nostre terme, desaparegut ja fa sis anys, en nom d’un progrés que mai no va arribar.