Efemèrides en 2013

On 20 desembre, 2013 by arxiver
Spread the love

Què podríem haver celebrat en 2013? Ara que l’any està a punt de finalitzar, us convidem a un d’aquests exercicis que tant ens agrada a l’Arxiu. Ací teniu algunes efemèrides relacionades amb els últims cent anys:

Fa 100 anys: una nova casa al poble

Es troba al carrer Sant Jaume, antic carrer Cementeri, i és una casa menuda, amb dues plantes, que representa com eren la majoria de les cases de Sella ara fa un segle.

1913

Fa 80 anys: un ministre en la font de l’Arc

Així es titularà un programa de l’Arxiu de la Memòria de CabilóRàdio que estem preparant. Per què ens va visitar, en 1933, el ministre de la República Indalecio Prieto? Pròximament, al nostre programa de ràdio.

Ministre_1933

Fa 50 anys: arriben les clavegueres

En 1963 començava a funcionar el clavegueram del poble. Sella guanyava en higiene i comoditat però el riu començava a patir un greu problema de contaminació que no es va solucionar fins més de trenta anys després, amb la construcció de l’actual depuradora.

claveguera

 Fa 40 anys: ens toca la grossa de nadal

Va ser un 22 de desembre de 1973 quan Vicent, el Cego, va portar el número màgic de la grossa de nadal: 34.739

Fa 25 anys: per fi tenim piscina (i dipòsit)

En 1989 es va acomplir una vella aspiració: per fi el poble tenia piscina municipal. Però cal no oblidar tampoc la construcció del dipòsit d’aigua de Santa Bàrbera, que va permetre assegurar l’abastiment i millorar la pressió de l’aigua potable.

dipòsit

 piscina2

Fa 20 anys: renaix la Rondalla de Sella

Amb ocasió del XXI Festival de Sella, la Rondalla, desapareguda en els anys 60 a causa de l’emigració de la major part dels seus components, renaixia amb noves incorporacions i amb un mestre que va estar amb nosaltres quasi 15 anys: Andrés G. Sirvent Segura.

Andrés Sirvent_03

Fa 10 anys: l’exposició sobre art rupestre

Organitzada en 2003 pel Cabiló i la Universitat d’Alacant en la sala polifuncional de l’Ajuntament vell, va ser tota una demostració de les coses que es poden fer amb voluntat i esforç. Muntar-la va resultar una veritable bogeria, però aquells joves eren molt audaços…

expo_03

Fa un any: una ràdio per a Sella

Tanquem aquesta selecció d’efemèrides amb el primer aniversari de CabilòRàdio. Va sorgir com un projecte il·lusionant i ha superat totes les expectatives. CabilòRàdio porta vent fresc, identitat, estima per un poble i llibertat, molta llibertat. Escoltar les notícies mensuals de Sella i una variada programació sobre música, esport, entrevistes, l’escola, cultura, ciència, història, joventut o tecnologia no és un privilegi reservat únicament a les ciutats…

logo

Aneu a la barra d'eines