Notícies de l’Arxiu, núm. 27

On 8 febrer, 2014 by arxiver
Spread the love

Un tresor fotogràfic a Orxeta

El passat mes de desembre es va presentar l’exposició i el llibre Orxeta en los albores del siglo XX, un recull excepcional de fotografies de principis del segle passat que han sigut recollides i analitzades per Sergio Llorens Campello, tècnic de cultura i patrimoni de l’Ajuntament d’Orxeta i encarregat de la biblioteca Ángel Llorca. Es tracta d’una magnífica publicació on es mostren desenes de fotografies, perfectament restaurades, d’Orxeta i dels voltants. Entre les imatges, sorprenentment, apareixen dues fotografies del nostre poble, la qual cosa ens va permetre datar i conèixer l’autoria d’aquelles que ens va cedir Juan Vicente Asensi l’any passat.

Portada del llibre de Sergio Llorens Campello

Portada del llibre de Sergio Llorens Campello. Ajuntament d’Orxeta,

Sergio Llorens ens ha cedit a l’Arxiu les dues fotos de Sella restaurades i digitalitzades amb una qualitat excel·lent. Pròximament parlarem d’aquesta generosa donació i de la quantitat d’informació que aporten estes fotografies excepcionals, unes de les vistes més antigues que tenim del nucli urbà de Sella. Moltes gràcies Sergio!!

La càmera de Juan Bautista Espasa

Molts familiars de Juan B. Espasa que no pogueren assistir a la presentació d’aquest fons fotogràfic, visitaren recentment la casa de l’Estanc i ens portaren la càmera amb la qual es varen prendre les fotografies més antigues de la col·lecció. Una veritable joia perfectamanet conservada. Gràcies de nou a tots.

Càmera de Juan Bautista Espasa

Càmera de Juan Bautista Espasa

 

El Camí del Peix: aportaciones para la localización y puesta en valor de una ruta histórica estratégica

És el títol del Treball Fi de Màster que va presentar el nostre company Miguel Àngel Pérez Serrano i que ha tingut molta repercussió a la premsa de la comarca. Alguns de nosaltres el vam poder acompanyar en alguna de les seues recerques de camp, com la inoblidable ruta “fossilitzada” del Ventorrillo a Relleu, salvant la Serra de la Costa. Seguint el deixant marcat pel nostre amic Fernando Cortés, de l’associació Benesit de Relleu, encara queda molt per fer en la recuperació dels vells camins. Enhorabona Migue.

Un dels sectors empedrats del camí, prop de la  Serra de la Costa. Estiu de 2013.

Un dels sectors empedrats del camí, prop de la Serra de la Costa. Estiu de 2013.

Per finalitzar, us convidem a que visiteu aquest recull de fotografies sobre les activitats que va portar endavant l’Associació Juvenil El Cabiló, que ha fet el nostre company Pablo Garcia:

https://picasaweb.google.com/elcabilo.sella

 

 

Aneu a la barra d'eines