Notícies de l’Arxiu, núm. 36

On 2 juliol, 2015 by arxiver
Spread the love

Les fotografies d’Àngel Llorca (1905)

La nostra aportació d’enguany a la XX Fira de Mostres i Cultura Mediterrània de Sella gira al voltant de les fotografies de l’orxetà Àngel Llorca, de qui ja varem parlat en diverses ocasions. Llorca ens va deixar unes quantes instantànies de Sella, algunes de les quals ja presentarem per ací. Però entre totes elles cal destacar una panoràmica del poble, feta des de l’ antic camí reial (El Batle), que la Comissió de Festes 2015 ha editat com a record del seu any de majoralia. Amb la col·laboració de l’Arxiu, hem preparat una breu explicació de la fotografia, la seua autoria i tot allò que ens arriba a mostrar, que esperem que us agrade.

Llorca

Àngel Llorca amb la seua càmera a principis de segle (Arxiu Històric Municipal d’Orxeta, Colección Maestro D. Ángel Llorca)

Aprofitant l’avinentesa, l’Ajuntament d’Orxeta ens ha cedit una mostra de les fotografies de Llorca, mitjançant l’exposició Orxeta en els albors del segle XX per a què la gent de Sella i visitants de la Fira puguen conéixer millor l’extraordinari llegat que ens ha deixat aquest important personatge Llorca.

Una selecció de les seues fotografies les podreu trobar en la planta baixa de l’Ajuntament de Sella.

expo_orxeta

Cartell original de l’exposició inaugurada en Orxeta en 2013. Una selecció d’algunes fotografies s’exposarà en Sella.

Aquest cap de setmana vos esperem a tots en Sella!!

XX_Fira

Cartell oficial de la XX Fira de Mostres i Cultura Mediterrània de Sella

Coses que ja hem publicat sobre Llorca i les seues fotografies:

https://elcabilo.com/larxiu/2014/02/08/noticies-de-larxiu-num-27/

https://elcabilo.com/larxiu/2015/02/08/noticies-de-larxiu-num-34/

https://elcabilo.com/larxiu/2014/01/01/la-placa-major-al-voltant-de-1900/

Aneu a la barra d'eines