Sella en les fotografies de l’Arxiu Municipal d’Alacant

On 8 novembre, 2015 by arxiver
Spread the love

L’Arxiu Municipal d’Alacant (AMA) és un dels arxius més importants de la província, i conté unes col·leccions fotogràfiques entre les quals podem trobar algunes fotografies de Sella. Imatges passen a enriquir el nostre fons gràfic.

La col·lecció del doctor Francisco Ramos Martín conté una excursió a Seguró en l’hivern de 1925, per tal de veure la neu. Curiosament, un any abans de la nevà grossa de 1926.

Seguró_1925

Arxiu Municipal d’Alacant. Col·lecció fotogràfica de Francisco Ramos Martín. Any 1925

Algunes fotografies ens permeten veure com era aquest majestuós mas d’Aitana abans de reformes posteriors, tal com podeu veure en la imatge comparativa.

seguro_comparativa

 

D’altra banda, el famós fotògraf alacantí Francisco Sanchez va realitzar unes instantànies de Sella al voltant de 1945. Pensem que no són les úniques d’aquest fotògraf, però són aquestes les que es conserven a l’AMA.

Encara que es tracta d’una perspectiva coneguda del poble, les fotos contenen molts detalls: es pot veure el pas de la carretera entre bancals, doncs no existia el Grupo Escolar, la Serreria (hui desapareguda), el mur del Carrer de Fora, l’estació de bombeig d’aigües (no s’havia fet el vell dipòsit d’aigua de l’Ermita)… i només el Mataor estava en el bancal de la Senyoria, abans de fer el taller mecànic. També crida l’atenció l’absència d’algunes cases al carrer València i Trinquet… unes imatges molt interessants!!

img_1_3207_3

Arxiu Municipal d’Alacant. Col·lecció fotogràfica de Francisco Sánchez. Al voltant de l’any 1945

img_1_3208_3

Arxiu Municipal d’Alacant. Col·lecció fotogràfica de Francisco Sánchez. Al voltant de l’any 1945

Pablo Giménez

Aneu a la barra d'eines