Notícies de l’Arxiu, núm. 46

On 2 juny, 2018 by arxiver
Spread the love

Amb motiu de la XXIII Fira de Mostres i Cultura Mediterrània, hem preparat les següents exposicions:

Instalada en l’antiga peixateria (Ajuntament Vell), que en breu es convertirà en obrador municipal, la següent exposició ha tractat de mostrar la cultura de l’ametla en Aitana, especialment als pobles de Sella, Relleu o La Vila. Amb documents inicials que daten de principis del segle XVII, es fa un recorregut per la història, la geografia i l’etnografia d’aquest cultiu fonamental en el paisatge, l’economia i la vida dels nostres pobles fins fa unes dècades. L’exposició vol reivindicar també la qualitat de la nostra ametla marcona i les noves iniciatives que esta sorgint al seu voltant, tot i l’amenaça de la plaga de Xylella fastidiosa que s’esten imparable.

Amb aquesta mostra hem volgut iniciar una serie d’exposicions a l’aire lliure sobre fotografies de carrers, breument comentades, que permeten conéixer la història recent del carrer i retre un xicotet homenatge a molts dels seus veïns. Fou una de les exposicions que més va agradar de la Fira, però malauradament la pluja la va fer malbé al poc de començar l’esdeveniment. No obstant estem satisfets amb la fòrmula i la propera Fira repetirem en un altre carrer (possiblement L’ Àngel)

Novetats bibliogràfiques:

D’altra banda, volem fer ressó de l’aparició d’un article científic sobre la història ecològica de la Serra d’Aitana i on Sella té un gran protagonisme. Ja està disponible en la secció local de la Biblioteca José Ibáñez Cerdà

Giménez-Font, P., & Molina, J. A. M. (2017). La dinámica del paisaje en la Serra d’Aitana (Alacant, España): síntesis de transformaciones históricas en una montaña mediterránea (1600-2010). Estudios Geográficos, 78(282), 105-133.

Comments are closed.

Aneu a la barra d'eines