“La Sellense” empresa de automóviles

On 30 juny, 2018 by arxiver
Spread the love

A començaments de la dècada de 1920, finalitzades les esperades obres del pont i de la carretera que permetia l’accés de vehicles al nucli urbà de Sella, sortiren diversos projectes per a establir una línia de transport motoritzat amb La Vila Joiosa, la nostra capital de referència.

Arxiu de Sella

Anys després naixeria La Sellense, una línia d’autobús que va funcionar durant vàries dècades i que es va convertir en un referent per als habitants de Sella, Orxeta, Relleu i La Vila. En la seua millor època, als anys 1940 i 1950, comptava amb dos autobusos, que sortien a les 7 del matí de Relleu i de Sella. Quan “el cotxe” de Relleu arribava a l’encreuament conegut com l’Empalme, baixaven els passatgers per muntar al de Sella, que continuava fent parada en Orxeta fins a La Vila, on enllaçava amb el Trenet fins Dénia o Alacant.

Principis de 1950 o finals de 1940, a la Carretera (Actual Avinguda l’EVA nº 5), amb el xòfer Vicent Sebastià “l’Almasserer” (Cortesia de Miguel Alemany)

A la vesprada, el bus esperava l’arribada del tren, al voltant de les 18:30 per muntar de nou cap als pobles, on estaven les parades fixes. Això no obstant, depenent del volum i necessitat dels passatgers, de vegades també feia parada a l’Era Soler, el Pantano, l’Almussent …

Llibre de billets de la companya. Arxiu de Sella (Cortesia de Maria Carmen Sebastià)

La Sellense també portava el correu postal i moltes altres coses que la gent traginava en el seu dia a dia. Sempre anava carregada de gent i equipatge i alguns dies com els dijous, dia de mercat a La Vila, es podia fins i tot arribar a fer servei doble.

Són moltíssimes les vivències i anècdotes viscudes gràcies a aquesta companya que va connectar Sella amb el món. Ens ajudeu a rescatar-les?

Autobús per la carretera. Finals de 1960 o principis de 1970. Arxiu de Sella. (Cortesia de Carlos Garcia)

Pablo Giménez Font

 

 

Comments are closed.

Aneu a la barra d'eines