Història del Club

F.A. (68)El Club de Pilota Sella és una associació que conta amb una llarga història. Va ser creat en Setembre de 1983, però des de molt abans es jugava a pilota al poble de Sella on destacaven les partides de Festes d’Octubre. A partir de l’any 1983 es va començar a tenir un seguiment i evolució mes intensa en la pràctica del nostre esport autòcton. Des de la seva creació el Club i els seus jugadors participen en competicions de diferent àmbit i nivell, a més, ha anat en augment el nombre de jugadors, equips, alumnes de l’escola, jugadors en la selecció, partides als trinquets, etc…

img001El Club de Pilota en els seus inicis practicava la modalitat de Perxa, modalitat típica de la Marina Baixa i la zona de la Muntanya d’Alacant. Però el nostre Club va saber adaptar-se a altres modalitats com demostra la seva participació en la Lliga de Llargues i Palma Trofeu Diputació d’Alacant, en la Lliga de Raspall, Frontó, Galotxa, Escala i Corda, etc…

Hem tingut participació en la I i II Copa d’Europa de Clubs a Llargues. Es tracta d’una competició d’àmbit internacional. Vam jugar la fase prèvia en Maubeuge (França) i la fase final en Pamplona contra equips de Franeker (Holanda) i Godelleta (Valencia). Així com partides en la Canxa de Benidom contra Maubeuge i Tibi.

En l’inici del 2013, hem participat en la Copa Generalitat de Galotxa i la nostra escola està participant als JECV de Raspall i Galotxa. Estem dins la Lliga de Llargues i Palma sent un dels Clubs amb més equips. Tenim 6 equips i 30 jugadors. Al llarg de totes les lligues de llargues i palma que s’han disputat el nostre Club hem confeccionat més de 90 equips al llarg de 30 anys.

Tenim un jugador del nostre Club, Pablo,  que participa a nivell promoció per poder donar el pas al món professional dins de la Comunitat Valenciana en la modalitat d’escala i corda. A més, el propi Pablo forma part de la Selecció Valenciana de Pilota.

89A nivell organitzatiu des del Sella hem organitzat la Clausura de la Lliga de Perxa del 2007 que va ser tot un èxit, i en el 2012 Finals de la Lliga de Llargues i Palma Diputació d’Alacant.

Però el baluard més important és l’Escola de Pilota. El seu funcionament és la millor garantia de futur. A dia de hui contem amb uns 23 xiquets i xiquetes, repartits en categories de pre-benjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils. A més, tenim 2 monitors que s’encarreguen dels entrenaments i la difusió de la Pilota Valenciana. Entre els nostres alumnes tenim xiquetes i fomentem la participació femenina a la nostra escola (alumnes) . L’escola està en funcionament des de meitat dels anys 80

La nostra escola és una de les més destacades de la província i podem dir que gràcies a la tasca dels representants, monitors, pares i xiquets i xiquetes, fa que la nostra escola siga peça important per al futur, manteniment i difusió del nostre esport autòcton: la Pilota Valenciana.

Al llarg dels 30 anys de història del Club han sigut varies les directives i presidents.

 Presidents Club de Pilota Sella

  •  Adolfo Pérez Alemany (1983-1996)
  •  José Luis Jaime Giner (1997-2004)
  •  Jorge Garcia Climent (2005-2006)
  •  David Mas Català (des del 2007)

Deixeu una resposta