Inici

Entrevista a Jesús Moncho. – Racó de Tastallibres: La taverna del negre, de Jesús Moncho.- El turrumpero T2xE15

En aquest programa del Turrumpero us presentem l’entrevista a Jesús Moncho, autor de ‘La taverna del negre’. Parlem amb ell de temes com el procés de creació de la novel·la i del pilar bàsic de la versemblança per tal d’arribar a la temàtica principal: l’esclavitud. Una conversa ben amanida per la història i topònims i antropònims ben propers a nosaltres. Amb la següent sinopsi i l’escolta de l’entrevista segur que tindreu moltíssimes ganes de llegir l’obra. El TastaLlibres

📚

, de fet, n’ha fet tertúlia. Andreu Faraig és enviat les Amèriques com a delegat permanent de la casa Galiana. Així, es veu forçat a abandonar les terres valencianes i a allunyar-se de sa mare, la germana, i de la seua estimada Elionor. Obligat a portar endavant una escomesa que preferiria evitar, prompte descobreix que la càrrega no està conformada només per teles i teixits, com calia esperar, sinó que inclou també un nombrós grup d’homes i dones provinents d’Àfrica, llestos per a ser venuts com a esclaus

Racó de Tastallibres: Les nostres mares, de Gemma Ruiz Palà.- El turrumpero T2xE14

Ací us deixem l’últim programa del Racó de Tastallibres, on recordem l’homenatge que li vam fer a la nostra companya Ernes, aquell matí de tertulia. Ella podria haver sigut una de les protagonistes del llibre Les nostres mares, un recull d’històries escrit per Gemma Ruiz Palà, on les dones son les protagonistes. Un llibre que ens va donar per a parlar de la nostra relació amb les nostres mares, de les nostres exigències com a filles, de la nostra falta de visió o no, a l’hora de veure-les com a dones, de les nostres coses de «xiques» …Este llibre és una manera d’acostar-se al “clan de la cicatriu” per a descobrir quant mirem i sabem de les heroïnes de la nostra història. Quant sabem de nosaltres mateixos. Sense més, comencem…

Racó de Tastallibres: Aterratge, de Eva Piquer.- El turrumpero T2xE13

Concreta, exacta i tibant, aquesta novel·la indaga en la gran por que centra qualsevol vida. Afloren preguntes com no se’n fan en la vida corrent. Sobre la possibilitat de la desgràcia. Sobre el coneixement que alguns tenen del fons del pou. Sobre la impossibilitat aparent de sortir-ne, i sobre el flux imperiós de la vida, d’atzar en atzar.

Com eixir d’un dol?

Especial 4t aniversari de Tastallibres. I en el Racó de Tastallibres, El sol i les seves flors, de Rupi Kaur.- El turrumpero T2xE12

Hui, en el Turrumpero, celebrem el 4t aniversari del club de lectura Tastallibres. Escoltarem les impressions d’alguns integrants del club i a la taula conversarem amb els seus creadors: Marta Más i David Tastaollestes. Què ens aporta compartir les nostres impressions en la tertúlia, quines converses es generen, quines connexions?

I en el Racó del Tastallibres disseccionarem el poemari El sol I les seves flors de Rupi Kaur, en el que viurem junts un procés vital ple de bellesa i aprenentatge. I es proposarà la següent lectura per al 24 de setembre.

Comencem…!

Entrevista a Joan Olivares. – Racó de Tastallibres: El metge del rei, de Joan Olivares.- El turrumpero T2xE11

Hui en el Turrumpero entrevistem a Joan Olivares escriptor, guanyador del premi Enric Valor de novel·la. I en el Racó de Tastallibres parlem del seu llibre El metge del rei un viatge pel País Valencià en el segle XV.

Música del programa: “Crema de Xàtiva”, El Belda i el conjunt Badabadoc Versió instrumental de l’acordionista diatònic Carles Belda basada en la cançó “M’aclame a tu”, d’Ovidi Montllor, que alhora havia musicat el poema homònim que Vicent Andrés Estellés havia dedicat a la ciutat de Xàtiva.

“A la una” , Musicants Inspirada en una cançó escoltada a un sefardita de Salònica i adaptada i ampliada per Manolo Miralles, xativí com el protagonista de la novel·la i recentment traspassat. En homenatge seu.

“Romanç de la porquerola”, Solatge .Amb la veu de Mara Aranda, que també va formar part del grup Aman, aman, de música sefardita.

“Dessota dels àlbers”, Feliu Ventura Una cançó d’un altre xativí, com Lluís Alcanyís.

Sense més, comencem…

Entrevista a Aída Almendros. – Racò de Tastallibres: Algú com tu, de Xavier Bosch.- El turrumpero T2xE10

Hui en el Turrumpero entrevistem a Aída Almendros, més coneguda com Aída Sedance. I en el Racó de Tastallibres reflexionem sobre l’amor romàntic, a través de la novel·la Algú com tu, guanyadora del premi Ramon Llull, escrita per Xavier Bosch.

Sense més, comencem…