Jan…cinc anys amb nosaltres

Perdavid

Jan…cinc anys amb nosaltres

John Giner Muñoz (JAN) . Va nàixer a New Jersey (EEUU) el 28-4-67. Format a l’escola de Murla, ha jugat durant molt de temps al Club de Murla on ha guanyat molts títols, destacant les 7 lligues de llargues de primera categoria.  Al setembre de 2007 va iniciar la seva etapa com a “banca” de Sella. Ha sigut 2 vegades Campió d’Europa i del Mon a Llargues. Va ser capità de la Selecció Valenciana de Pilota  i és tot un referent per les seues qualitats esportives i humanes.

 1. Jan, que significa per a tu la pilota valenciana?

Mes que una afició, una passió!

2. Recordes la teua primera partida oficial de la lliga amb l’equip de Sella ?

Perfectament, en el carrer nou d’un Finestrat on treia Malia, restava Santi, recuperat per Finestrat desprès d’haver jugat en Campello, JuanFran i Sisco, molts pensàvem que era el màxim favorit per guanyar la lliga, però, que exhibició de Jesús, Jordi i Pablo, hem varen deixar bocabadat, que ganes posarem. Crec que el resultat va ser 7 – 10.

3. Una partida que recordes d’aquests anys amb Sella….

No se quin any exactament, un inhabitual dissabte pel mati jugarem en Sella contra Tibi una partida molt disputa i en grans jugades, tinc en la memòria una en que trau Alvaro, pega a l’església i va a rebot obrint-se molt, li la demane a Pablo i en l’esquerra la tire a la carnisseria mes ó menys. Partida molt llarga que finalment guanyarem10 a8.

4. Has jugat 5 lligues provincials en Sella, 5 tornejos de Benidorm, moltes partides de festes, desafiaments, etc….  Creus que la decisió de vindre a jugar a Sella va ser encertada?

Per a mi ha segut un gran revulsiu, un encert. Un objectiu al entrenar i jugant, es que l’afició de Sella també troben un encert la meua participació en l’equip de primera.

5. Quin ha sigut el pitjor i el millor moment ?

El pitjor va ser quan va faltar Antonio, bon marxador i millor persona. Mes relacionat amb el joc el pitjor son les lesions, quan no vaig poder jugar en Laguar per clavar-me un vidre en la ma, quan veig algun company lesionat…

De bons en tinc molts en la memòria, destacaria el fet de inclourem a mi en el sopar de acomiadament de Pablo per anar al mundial d’Equador 2008, va ser molt emotiu, mai m’avien acomiadat així per anar en la selecció. També va ser un bon moment la remuntada contra Finestrat en Sella el 2008, de6 a9 i val per acabar a 10 – 9.

6. Quin balanç fas de les temporades ?

La primera va ser molt bona, campions del torneig de Benidorm i en la lliga els grans favorits eren Campello i Finestrat, però Jesus, Jordi i Pablo van explotar com a jugadors i varem aconseguir un subcampionat meravellós. El 2009 i 2010 no mos varen eixir les coses tant be, tercers i quarts. El 2011 arribarem a la final i tot l’equip competirem molt be, eixa temporada crec que ningú va fer tants jocs en Tibi com nosaltres el dia de la final (5); Pablo es va acomiadar de la lliga com un gran jugador, estant lesionat mitja partida va restar tot el que es podia restar. La absència de Pablo en la lliga del 2012 va crear algun dubte de quin seria el nostre rendiment, però Jordi, Pau i Quico han demostrat un gran potencial per jugar a llargues i pense que hem fet un bon paper. Ara, el denominador comú que destacaria jo dels cinc anys es el rendiment que hem donat en casa, estibats per l’afició, i que ha fet que tots els equips tenen un gran respecte al vindre a la plaça de Sella.

 7. L‘afició de Sella i el Club de Pilota Sella…que en penses?

A demés de ser la mes nombrosa, l’afició de Sella es la mes implicada. Saber que podem donar una alegria a molta gent es el que mes il·lusiona. Per tot açò l’afició es el tesor mes gran que tenim i deguem de cuidar-la entre tots, jugadors, directius del club, …

Respecte del Club de Pilota Sella, apart de la serietat que m’han demostrat a mi els directius destacaria el fet de que en la majoria de clubs de pilota que conec els directius son uns dels jugadors mes importants del poble o pares de jugadors, i no se exactament si algun directiu del Club de Pilota Sella juga o el parentesc que tenen en algun jugador però la sensació que en fa a mi es que no estan en la directiva per interessos particulars, com passa en molts pobles.

8. Els companys de Sella (joves companys quasi tots), has sigut un referent per a molts d’ells, com es la relació amb ells?

Tinc molt bona relació amb tots i en estos anys m’han aportat moltes coses positives.

Reben els meus comentaris en molt bona actitud i m’animen molt, cosa que s’agreix.

9. Partida de Festes de Sella, més de 20 anys jugant-la, record d’imbatibilitat…..que penses d’aquesta partida ?

Dins del mon de la pilota es difícil imaginar un acte o partida on un dia entre setmana, fora dels mesos d’estiu, anem tanta gent. Son molts els aficionats que se les “inventen” en la feina i demés per estar un bon dimarts a primers d’octubre enla Partidade Festes de Sella. Agrair a totes les comissions que han pensat en mi per a jugar una partida tan especial.

10. Durant els últims anys amb Sella,has estat amb la selecció i  has jugat europeu, mundial, “Champions” de clubs…..com valores tot açò ?

El fet d’haver vingut a jugar en Sella, en uns jugadors en molt de futur i una afició tan il·lusionada ma motivat molt, i això es nota en el rendiment.

11. Com veus la situació de la pilota valenciana a Sella ? i a la província? i en general?

La pilota en Sella gràcies a esta generació de joves que tenim fa uns anys que travessa un gran moment. A l’hora de prendre decisions, crec que deuria primar el col·lectiu o l’equip, si es el cas; i demanaria comprensió a tots quan una decisió no es la que mes ens agradaria.

En la província, crec que els reglaments deurien d’anar adaptant-se a les circumstàncies, sobre tot en juvenils: edat, traure per dalt, …

En el mon professional el futur es veu prou incert i en el mon aficionat hem tingut anys de creixement en la majoria de modalitats que la crisi ha frenat.

12. Reptes de futur

Cada campionat que jugues es un repte, però el que mes il·lusió hem fa es posar el meu granet d’arena per ser campions dela Lligade Llargues en Sella. Se que es difícil però encara que no ho aconseguírem… haurà valgut la pena.

 

Quant a l'autor

david administrator

3 Comentaris fins ara

DavidPublicat al1:17 pm - set. 19, 2012

PALMARÉS AMB EL CLUB DE PILOTA SELLA

Campió Torneig de Benidorm a Llargues 2007 i 2009

Subcampió Torneig de Benidorm 2008 i 2011

Subcampió Lliga Llargues Primera 2008 i 2011

Destacada participació amb l’equip de Sella a les partides de Parcent (2008), La Vila (2009), Benifallim (2010) i Benidoleig (2011)

Participació en la 1ª Copa d’Europa a Llargues (2011)

sineuPublicat al8:01 pm - set. 19, 2012

Gran jugador i millor persona!! JAN DE SELLA
m’agradat molt l’entrevista

BlanesPublicat al9:58 pm - set. 19, 2012

Magnífica entrevista.Encertadíssim (baix el meu punt de vista) l´analissi a la situació de la pilota a Sella. Enhorabona

S'han tancat els comentaris.