València, campiona del Món ¡!

Perdavid

València, campiona del Món ¡!

El triomf en Llargues certifica el títol absolut i porta cap a les nostres terres la copa d’aquesta modalitat  després de molts anys.

La selecció valenciana és la campiona del món. Ho ha merescut en un brillant campionat en les diferents modalitats. En la final de Llargues es van imposar a Bèlgica per 8-6 davant més de 4.000 espectadors. Els parcials de la partida van ser 0-2 per a Bèlgica. 3-2, 3-3, 3-5, 7-5 i val-net que s’escapa…7-6 i definitiu 8-6. Sebastià ens ho va contar via whatsapp en directe des de Colòmbia on ha estat acompanyant a l’equip junt Josep Miquel Moya, director General d’esports de la Generalitat Valenciana.

La notícia més esperada

23 hores 30 minuts del 25 de noviembre de 2017. Després de rebre la gran notícia cride a Fermín Vidal (pare de Pablo) per telèfon. Li comunique que la selecció ha quedat campiona de Llargues. No s’ho acaba de creure. Es mostra prudent i pregunta si estic segur. Prudència habitual d’un jugador de pilota, d’un monitor, d’un directiu i d’un pare de pilotaris a qui la pilota no ha regalat res i sap lo difícil que és. Tot s’ho ha guanyat a pols. Tot es confirma i s’emociona. No és per a menys. La selecció valenciana de pilota reconquistava les Llargues després de molts anys. Massa anys pot ser. I ho feia amb 5 jugadors de la “terreta” a l’equip titular. “Criats” als nostres carrers i a qui hem vist crèxier. Martines del Campello, José Luís de Benidorm, Pere Roc II de Benidorm, Santi de Finestrat i Pablo de Sella com a capità de l’equip. Tot i que la final la van jugar aquests jugadors, tot l’equip ha aportat la seua part per proclamar-se també Campions Aboluts de la competició Mundial.  Enhorabona a tota l’expedició, tant la masculina com la femenina ¡!

Llàgrimes compartides a més de 8.000 km

A més de 8.000 km, distancia que separa la ciutat colombiana de Pastura amb Sella, també havien llàgrimes. Pablo s’emocionava després de l’últim quinze. Eren Campions del Món. Increïble sensació segons ens conta ell mateix. Llàgrimes d’alegria i també llàgrimes de record a un amic. Al millor amic de tots. Álvaro de Tibi va vindre al cap de tots. Dels d’allí, i dels d’ací. Álvaro no el va poder aconseguir, però servisca aquesta copa per honrar la seua memòria.  La memòria d’un crack, d’un gran pilotari i d’un súper amic.

Per al Club de Pilota Sella i per al nostre poble és tot un orgull tindre a un campió del món. A més,  ha fet un grandíssim campionat junt als seus companys. Pablo, mereixes una alegría aixina ¡! I estem tots molt orgullosos d’un campionat que hem seguit amb molt interés.

El Mundial de la Pau sembla que ha estat un èxit. Impresiona vore els vídeos de les rebudes i del tracte que l’afició de cada poble i ciutat donava als pilotaris. Pobles i ciutats de zones que ho han passat malament , que continúen passant-ho malament, i que esperem vaja tot a millor.

Doncs allí, entre les muntanyes colombianes, a més de 8.000 km, un grup de pilotaris, un grup d’amics, han fet història i han fet que tots ens poguem sentir orgullosos. I entre ells…uno de Sella ¡! Amunt la Pilota ¡!

Foto Federació de Pilota Valenciana

Quant a l'autor

david administrator