La pilota també és “cosa” de dones

Perapo4

La pilota també és “cosa” de dones

IMG-20140524-WA0003Aquest cap de setmana s’ha disputat la fase final dels Jocs Escolars de Raspall Individual. Al Trinquet de Xàbia i en categoria femenina, Carmen Brotons es va proclamar Subcampiona Autonòmica en Alevins. Als últims mesos ha aconseguit arribar a la final autonòmica de frontó i a la de raspall de la seua categoria. I ara fa poc més d’un any guanyava, juntament amb les seues companyes, el torneig de Pilota a l’Escola. Enhorabona!!!

El Club de Pilota Sella i la seua Escola de Pilota han apostat des de fa moltes temporades per el foment de la pilota entre les xiques i xiquetes del nostre poble. Així les coses, no és d’estranyar que cada diumenge La Plaça estiga plena de dones que assisteixen a veure les partides. O que dins del Grup de Treball que col•labora amb la Junta Directiva del Club siguen majoria les dones. També cal destacar que són la majoria de mares dels nostres alumnes les qui s’encarreguen d’acompanyar o portar als xiquets i xiquetes als entrenaments i a les partides.

Podríem destacar en aquesta tasca als monitors que hem tingut als últims anys: Fermín, Pablo, Jesús…ells han sabut transmetre a les més jovenetes la passió i la il•lusió per jugar a pilota. Al principi era sols a nivell de entrenar…però poc a poc hem anat competint arreu de tot el País Valencià.

999889_628676687157642_164056902_n“Però juguem contra xics?”…preguntaven sempre…van perdre la vergonya i van eixir a jugar pels diferents carrers, frontons, pobles o trinquets…i a més a més, ho feien molt bé: ahí estaven Elena, Mar, Ana, Rosa….que van ser seguides per les que tenim actualment: Maria, Inés, Celia, Carmen, Paula, etc…

També cal destacar la vinculació i grans relacions de l’escola del Club amb els mestres d’Educació Física del Col•legi Server Mora. Sobre tot Josep Emili, que a través del Projecte Pilota a l’Escola ha sabut també transmetre eixe “cuquet” de la pilota a les seues alumnes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlguns dels èxits més destacats han sigut:

  • CAMPIONS AUTONÒMICS FEMENÍ RASPALL EN ALEVÍ 2008 (PILOTA A L’ESCOLA: ELENA, MAR, ANA, ROSA I VERA)
  • Subcampions Autonòmics Femení Raspall en Aleví 2013 (Pilota a l’escola: Carmen, Paula, Inés i Sandra )
  • Subcampiona (Carmen) Individual JECV Frontó Autonòmic Aleví 2014
  • Subcampiona (Carmen) Individual JECV Raspall Autonòmic Aleví 2014
  • Tercera (Inés) Individual JECV Frontó Autonòmic Aleví 2014

Animem a totes les xiquetes ( i a les no tant xiquetes…) a que practiquen la pilota. Que no s’ho pensen. Que arriben a casa i diguen: “Apunteu-me a pilota!!”. Els guants i ditons per a tu ja els tenim preparats !!

I quan abans millor !! Primera oportunitat: dissabte 31 de maig a les Trobades d’Escoles en Valencià que es celebraran a Orxeta i on el Club de Pilota Sella participarà organitzant un Taller de Pilota. Vos esperem !!

Aprofitem per comentar que hem rebut felicitacions d’Escola Valenciana per la nostra participació en Les Trobades d’enguany. I aprofitem per agrair-los la seua tasca en defensa de la nostra llengua i de la nostra cultura.

Endavant!!!

Quant a l'autor

apo4 administrator

1 comentari fins ara

S'han tancat els comentaris.