La ciència de cada dia: El sabó i altres productes de neteja

La ciència de cada dia: El sabó i altres productes de neteja

El sabó és el producte de neteja més habitual, però també hi ha altres productes quotidians, com el vinagre o el lleixiu, que utilitzem per fer la neteja de la casa.

Hui explicarem per què tots estos productes serveixen per netejar, cadascú per a un tipus de brutícia determinada. La raó està en l’estructura química que té cadascun d’ells i que dóna lloc a una reacció química concreta.

La ciència de cada día: Sabó i altres

Quant a l'autor

radio editor

4 Comentaris fins ara

amparoPublicat al10:48 pm - abr. 22, 2013

Be,ho tindré molt present, el vinagre per a eliminar la calç; el lleixiu per als microorganismes, i el sabó per a eliminar “la grasa”.

Ah! i està comprovat que la bromera del sabó no és garantia de netejar més. El sabó fet a casa apenes fa bromera i neteja més i millor que els sabons de compra que en fan molta.

Fins a la pròxima!

Pere GarciaPublicat al8:49 am - abr. 26, 2013

Bon exemple el de la bromera i el sabó de casa: no en fa de bromera pero neteja molt bé. De fet jo he sentit dir que, a l’hora de fer el sabó, hi ha persones que afegixen detergent en pols per a fer més bromera. Aquest és un tensioactiu més fort i per això en fa més, encara que no valga per a res.

Ah!, i cada producte té la seua aplicació principal, que jo he comentat perque em servia per explicar les diferents reaccions, pero saps que també valen per a netejar més coses, jeje.

S'han tancat els comentaris.