Comença la Lliga de Pilota

Perapo4

Comença la Lliga de Pilota

Tots ho estàvem esperant.

La XXIX Lliga a Llargues i XXI a Palma ja està ací.

Taula institucional.

Taula institucional.

Aquesta vesprada a les 20:00 h, el MARQ (Museu Arqueològic d’Alacant), ha sigut de nou l’escenari escollit per presentar la lliga. L’acte ha comptat amb la presencia de Pasqual Díaz (Diputat d’Esports), Araceli Martínez (Directora territorial de Governació i Justicia), J. Daniel Sanjuan (President de la Federació de Pilota), Vicent Molines (President del Comité del Joc a Ratlles) i Jesús Cortell (Vicepresident de la FPV per Alacant).

Tots ells han destacat la importància que té la pilota en la nostra terra, manifestant repetidament que es un tret característic dels valencians. Han sigut tot paraules de suport i agraïments a jugadors, clubs, monitors, ajuntaments implicats en aquest món, la pilota al carrer. Han assenyalat moltes vegades el suport institucional, tant de conselleria com de diputació.

Assistents a l'acte.

Assistents a l’acte.

Realment, han esta bé els parlaments, però la pilota necessita més recolzament de les institucions i mitjans de comunicació. La pilota ha de ser tractada al nivell d’altres esports i esdeveniments culturals, si no totes aquestes paraules escoltades avui no tindran sentit. Fa falta més recolzament econòmic, però el veritablement important es que aquells que poden fer més per la pilota es creguen allò que diuen: “que si es el nostre esport autòcton”…, ..”que si es un signe d’identitat”… i un llarg etcètera.  La pilota necessita més fets i menys paraules.

Camisetes, pilotes...

Camisetes, pilotes…

A pesar de tot, aquesta Lliga comptarà amb 66 equips provinents de 33 poblacions, sent Tibi i Sella els clubs que més equips aporten, amb sis formacions cadascun. D’altra banda, aquesta edició també ens deixa la novetat de Muro d’Alcoi en la competició, formació inèdita fins ara. A més, tornen al Trofeu Diputació d’Alacant poblacions com Poble Nou o Sant Vicent. En quant a les finals, seran al mes de juliol a la localitat de Xaló. Per cert, han fet un vídeo de presentació de la lliga molt bonic. Els actors eren jugadors de Xaló, al seu treball i la pilota estava sempre present. Ha sigut una mena de reconeixement a tots aquells que lluiten per la pilota dia a dia i que la tenen sempre al seu pensament.

Així que senyores i senyors….. Va de Bo!!!!!!!!!

Quant a l'autor

apo4 administrator